✍فرهاد قنبری

#نقد_صنعت_فرهنگ

✍فرهاد قنبری

#مارکوزه معتقد بود تلویزیون «با کنترل اطلاعات و شیفتگی افراد به ارتباطات جمعی، آگاهی مدیریت محدود شده است. فرد به راستی نمی‌داند چه اتفاقی می‌افتد؛ ماشین مقهور کننده سرگرمی و خود سرگرمی ، او و دیگران را در وضعیتی بی هوشی که در آن تمام افکار مضر گرایش به حذف دارند، یکسان می‌سازد.» مارکوزه در انسان تک ساحتی تاکید می کند«پوچی رادیو و تلویوزین تجاری ، تحلیل های او از فرد، و اضمحلال فرهنگ اصیل و عقیده مخالف را تایید می‌کند»

در عصری زندگی می کنیم که دیگر نمی توان ادعا کرد که آیا انسان تلویزیون را تولید می کند؟ یا تلویزیون انسانها را، امروزه به طور متوسط افراد چندین ساعت از زندگی خود را پای تلویزیون صرف می کنند، به طوری که با صحبت کوتاهی با افراد و توده های مردم به راحتی می توان متوجه شد که مخاطب کدام تلویزیون است (یا در واقع توسط کدام تلویزیون پرورش داده می شود).
راننده تاکسی، کارگر ساده، کارمند اداره و ...تا لب باز می کنند متوجه می شوی که الان بی بی سی فارسی در حال سخن گفتن است یا شبکه خبر یا صدای آمریکا و.....

تلویزیون ها وظیفه رساندن اخبار و اطلاعات، ساختن قهرمانان ، تعریف فرهنگ و هنر، تربیت نسل های بعدی، آموزش دینی، چگونگی برقراری روابط زناشویی، رضایت یا نارضایتی از حاکمان، پر کردن اوقات فراغت و در کل تمام شئون زندگی مخاطبان خود را بر عهده گرفته اند.
سوژه پرورش یافته توسط تلویزیون را دیگر نمی توان سوژه نامید بلکه «ابژه ای»است که به مانند ربات توسط تلویزیون کوک شده و کنترل می شود.

تلویزیون به علت وابستگی مالی که به مخاطبان خود دارد مجبور است از آنها افرادی میان مایه و سطحی تولید کند تا قدرت کنترل بیشتری را بر آنها اعمال کرده و هدف خود را راحتر پیش ببرد.

مخاطب تلویزیون باید تمام برنامه های پخش شده تلویزیون از جمله اخبار، تبلیغات و برنامه های سرگرم کننده را به عنوان واقعیت محض پذیرفته و با آن همدم شود

قهرمانان توده ها دیگر در میادین نبرد یا در داستان های اساطیری ساخته نمی شوند بلکه تلویزیون این وظیفه را بر عهده گرفته و آن را به گونه ای خوب انجام می دهد که گاهی مخاطبان برای این قهرمانان حاضرند جانشان را هم فدا کنند.
قهرمانان سیاسی، قهرمانان ورزشی، قهرمانان تاریخی، بزرگان هنری، منادیان فرهنگی و... توسط تلویزیون ساخته و پرداخته می شود.
دونالد ترامپ، رونالدو و مسی، جنیفر لوپز، براد پیت و.... تمام این قهرمانان ساخته و پرداخته تلویزیون هستند.
هر روزه شبکه های مختلف تلویزیونی برنامه های مختلفی را به این افراد اختصاص می دهند تا به مخاطبان خود کاملا بقبولانند که در انتخاب قهرمانانشان اشتباه نکرده اند.

#تکنولوژی

🌐جامعه‌شناسی علامه
@atu_sociology