🔸در آرزوی جامعه‌ی خودبسنده؟!.. ✍محمد زینالی اناری

🔸در آرزوی جامعه ی خودبسنده ؟!

✍محمد زینالی اُناری

📍امسال به عنوان سال «رونق تولید» انتخاب شد و این یعنی تداوم عناوین اقتصادی برای ایرانی که هنوز مثل پیله داخل اقتصاد نفتی مانده و بخشی از این منابع صرف بریز بپاش هایی شده است که امروزه به صورت اختلاس کشف می شود. تلویزیون ایران گزارش های عامیانه ای در مورد رونق تولید پخش می کند و می توان از روی آن ذهن بسته و کوچک تولید کنندگان تلویزیون ایران در خصوص اقتصاد و دنیای امروزه را فهمید.

📍بسیاری از مردم ایران هنوز فکر می کنند ایران یک قبیله ی بزرگ است و می توان با قواعد و قوانین یک گروه خودبسنده زندگی کرد. در جامعه ی کوچک، همه اشیاء و کالاهای خودشان را استفاده می کنند و از ده بالا یا قبیله ی همسایه چیزی نمی گیرند و نظام داد و ستد آن ها داخلی است. اما امروز ایران بسیاری از ابزارهای فنی اش را از خارج می آورد، نظیر همین سیستمی که من با آن می نویسم و وسایل بسیاری که در نظام های کاری ما قرار دارد.

📍کارگردانان گزارش های تلویزیونی فکر می کنند اقتصاد امروزی با تمام کالاها و اشیای صنعتی که آن ها برای فیلمبرداری و پخش تلویزیونی از خارج می آورند، دارای مرز قبیله ای است و این مرز تنها برای کالاهایی است که مردم مصرف می کنند. در حالی که امروز، بازارهای جهانی حرف اول را در کیفیت و ارزش کالاها تعیین می کند، کارفرمایان ما دست به دامن مصرف مردم می شوند. تلویزیون هم برای وفاداری یا احیانا جذب بوجه های بیشتر توسط نهادهای حاکمیتی مدام به شعارهایی می پردازد که مردم را متهم و ملزم به مصرف کالای داخلی کند، هیچ هم به کیفیت و ارزش کالاها پرداخته نمی شود.

📍تلویزیون ایران فکر می کند مردم ایران هم مانند داوران برنامه ی عصر جدیدند که به قهوه چی چرب زبان یا گروه های ورزشی عجیب و غریب رای بدهند. در حالی که مصرف برخی کالاها مانند این فیلم تفریح و خنده ورزی نیست، بلکه کیفیت استفاده در مورد بسیاری از کالاها ماجرای مرگ و زندگی را پیش می آورد و طبیعتاً نمی توان به این سادگی به کالاهای آزمون پس نداده تکیه کرد. اگر تولید ایران ارزش دارد، لاجرم باید جان و مال مصرف کنندگان ایرانی هم ارزش داشته باشد و مجبور نباشند بنجل های وطنی را استفاده کنند.

📍کارفرمایان ایران می توانند تمام تلاش شان را برای جذب بازارهای جهانی به خرج دهند و از مردم ایران در حد نیروهای انسانی خلاق کمک بگیرند نه مصرف کنندگان منفعلی که به خاطر باورهای میهنی یا اعتقادی وادار به استفاده از کالاهای درجه دو و سه بکنند. این کار موجب خواهد شد همه ی ما به فکر تولید بیشتر کالاهای با کیفیت باشیم تا ارزش های اقتصادی کشور بالا رود و طبیعتا کالاهای با کیفیت موجب افزایش سطح زندگی ایرانیان خواهد شد نه کالاهای اجباری به بهانه ی حمایت از شعار سال.

📍البته عوامل بسیاری در زمینه ی رونق تولید اهمیت دارند که در این مورد باید به نظرات اقتصاد دانان ارجمند به دقت گوش فرا دهیم.

#رونق_تولید
#تلویزیون
#پوپولیسم


💡 #رسانه شمایید. اگر می‌پسندید، برای دوستان‌تان بفرستید.

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology