✅بار گران تحریم.. ✍فرهاد قنبری

✅بار گران تحریم

✍فرهاد قنبری

🔹 این اولین بار نیست که آمریکا تصمیم گرفته است اقتصاد یک کشور را از طریق تحریم های به اصطلاح فلج کننده از پای در آورد.
کوبا یک مورد از آن کشورهایی است که طعم چنین جنگ بیرحمانه ای از سوی آمریکا را چشیده است و سالهای متمادی با این مسئله دست به گریبان بوده است.

فیدل کاسترو پس از به دست گرفتن قدرت در این کشور کوچک متوجه شد که این همسایه ابرقدرت، زیاده خواه و زورگو اجازه نخواهد داد که او با منطقی متفاوت از منطق تحمیل شده آنها کشور خود را اداره کند.
تحریم های تحمیلی آمریکا و در پی آن تمام کشورهای هم پیمانش بر کشور کوچک کوبا به قدری زیاد بود که در طی چند دهه این کشور را به یکی از فقیرترین کشورهای آن منطقه تبدیل کرد و فشار زیادی را به ساکنان آنجا وارد نمود.

🔹نحوه برخورد کاسترو با این فشارها متفاوت بود.
در کوبا اگر فقری حاکم شد یک فقر عمومی بود و همه مردم از خود کاسترو گرفته تا وزیر و مدیر و عامه مردم به یک میزان طعم محرومیت را چشیدند.
فیدل کاسترو و اکثر ساکنان کوبا به هر دلیلی تصمیم گرفته بودند در مقابل فشارهای آمریکا و غرب مقاومت کنند و تا آنجا که می توانند اراده خود را مستحکم و قوی نگه دارند.
عکس ها و تصاویر به جا مانده از دهه هفتاد و هشتاد میلادی نشان می دهد که کاسترو و سایر اعضاء دولت به همراه کشاورزان و کارگران در کاشت و جمع آوری نیشکر شرکت می کردند و سر همان سفره ای می نشستند که مردم عادی از آن ارتزاق می کردند.
در کوبای فیدل کاسترو علارغم تمام کمبودها و نارسایی ها، مسکن، بهداشت و آموزش به صورت مساوی و رایگان میان همه تقسیم شده بود و همه مردم شرایط تقریبا برابری را تجربه می کردند.

🔹 قصد دفاع از عملکرد کاسترو یا صحیح و غلط بودن عملکرد او در عرصه سیاست داخلی و خارجی ندارم اما مسئله حائز اهمیت این است که در کوبا همه مردم از شخص کاسترو تا یک روستایی دور افتاده به میزان ملموسی طعم گرسنگی و فشار تحریم را حس کردند.

اینروزها در حالی که اکثر اقشار حقوق بگیر و بیکار و کم در آمد جامعه فشار و سنگینی توروم و گرانی را احساس می کنند، خبر سو استفاده از ارز دولتی، برخی بانک ها و بنگاههای مالی توسط برخی شرکت ها و دلالان و افراد خاص مدام در جامعه پخش می شود.
جامعه و افکار عمومی انتظار دارد اگر فشاری هست باید برای همه یکسان باشد و اگر قرار به هزینه دادن است همه باید به یک میزان هزینه دهند نه اینکه این وضعیت مجالی برای فربه تر شدن رانتخواران و برخی افراد ویژه باشد.

امروز شرایطی به گونه ای است که اگر مردم توان تحمل فشارها و تحریم ها را داشته باشد تحمل شنیدن چنین خبرهایی را به هیچوجه ندارند و این همان چیزی است که بیشتر از هر عامل خارجی جامعه را تهدید می کند.

🌐شبکه جامعه شناسی علامه
@Atu_sociology