✅ شورای شهر. ✍افروز. پژوهشگر مسائل اجتماعی و سیاسی

✅ شورای شهر
✍افروز #فرخی
پژوهشگر مسائل اجتماعی و سیاسی

🔹روایت پنجم : بنیادی ترین وظیفه و تعهد شوراها

🖌شورای اسلامی شهر و روستا به عنوان نهادی مردم سالار، بارزترین نمود حاکمیت مردم بر اداره امور اجتماعی و فرهنگی هر اجتماعی به شمارمی آید. در این میان یکی از اساسی ترین وظایف این نهاد که مظهر عقل جمعی هر اجتماعی به حساب می آید، ساماندهی و هماهنگی امور مربوط به مدیریت شهری در کلیت آن است.

🖌برای نمونه در بند 2 ماده 71 قانون شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از بنیادی ترین وظایف آن را ؛

🖍"بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسائی های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاه حوزه انتخابیه و تهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاح و راه حل های کاربردی در این زمینه جهت برنامه‌ریزی و ارائه آن به مقامات مسئول ذیربط "، عنوان می کند.

🖌و بند 4 از همان ماده اشاره روشنی دارد بر؛

🖍"همکاری با مسئولین اجرایی و نهادها و سازمان های مملکتی در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و آموزشی بنا به درخواست آنان.

🖌این در حالی است که مسئولیت نهاد شورا در شهرهای ما خلاصه شده است در انتخاب شهردار و در خوشبینانه ترین حالت، نظارت بر امور و مسائل شهرداری ها.

🖍در واقع آن بخش از وظایف بنیادین شوراها که اشاره به مدیریت و هماهنگی میان ارگانها و سازمان های مختلف شهری و ارائه طرح ها و راهکارهای مناسب در جهت ساماندهی هر چه بهتر امور اجتماعی، بهداشتی، فرهنگی، عمرانی و آموزشی در هر شهری است، مورد غفلت و فراموشی قرار گرفته است.

🖌اساسا بحث لزوم وجود نهادی به نام شورا در یک شهر در جهت مدیریت و هماهنگی میان ادارات، ارگانها و سازمان های مختلف آن شهر است که موجب هماهنگی بیشتر میان این ارگان ها بشود و از موازی کاری ها و در بسیاری از موارد تقابل کاری های این ارگان ها و سازمان ها جلوگیری شود.

🖌در حقیقت وظیفه اصلی شورا ها علاوه بر نظارت و تصمیم گیری در خصوص امور مربوط به شهرداری ها که از اصلی ترین ارگان های خدمت رسان به هر شهری است، ایجاد ارتباط و هماهنگی کارآمد میان ارگان های مختلف در هر شهری است، در جهت پیشبرد اهداف و برنامه های کاربردی برای نیل به بیشترین سودمندی و رفاه برای بیشترین تعداد از افراد هر حوزه انتخابی.

🖍این امر میسر نمی شود، مگر از طریق حاکمیت شوراها بر بنیادی ترین وظیفه خود که همانا قرار گرفتن در راس امور و تصمیم گیری های کلی شهری، بالاتر از هر نهاد، سازمان و ارگانی.

💥برنامه ریزی های کارآمد شهری و ارائه طرح ها و پیشنهاد های سودمند در مسیر مدیریت و ساماندهی و هماهنگی میان ارگان ها و سازمان های مختلف شهری از طریق شوراهای شهرها امکان پذیر است و تنها راه حل آن انتخاب شورایی متخصص، متعهد و آگاه بر امور مختلف شهری است که در راس امور هر شهری قرار گیرد.

#انتخابات
#شورای_شهر

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ