✅ انتخاب نخبگان. ✍🏻 الهام. دانشجوی دکترای ‌شناسی سیاسی

✅ انتخاب نخبگان
✍🏻 الهام #شریفی
دانشجوی دکترای #جامعه‌شناسی سیاسی

🔹 انسان محصول مذهب ، تاریخ ، اقتصاد، سیاست و اجتماعی است که در آن رشد یافته است، چه بر آن غلبه یافته باشد، چه با آن سازگار شده و یا در رنج ناشی از آن مغلوب گردیده باشد.
انسان، تاریخ، اقتصاد، سیاست و اجتماع خود و حتی گاهی حریم شکنی میکند و مذهب را هم می سازد، بر اساس آنچه می داند و یا حتی در جایی بر اساس آنچه مصلحت می اندیشد، اصول مذهب را تفسیر می نماید. تاریخ انسانیت بیانگر حرکت انسان به سمت سودمداری است، و عمدتا این سود را از سه خروجی یا بر سه محور اساسی تنظیم می نماید، سود ناشی از قدرت سیاسی، سودمداری ناشی از اقتصاد، و سودمداری ناشی از پایگاه اجتماعی.
انسان همچنان که از مولفه های حیات تاثیر میپذیرد به نحو شگفت آوری بر این مولفه ها تاثیر گذار است .
به نظر می رسد مهم ترین بعد سودمداری انسان یا مهم ترین منبع سود رسانی خاصه در کشورهای جهان سوم، سود ناشی از قدرت سیاسی است، سیاست های دولتمردان، ریل گذاری حیات جامعه را مشخص می نماید و مسیر حرکت و آینده ملت و کشور را خاطر نشان می سازد.
برای پیش بینی وضعیت کشور در حال و آینده کافی است به بررسی سیاست های نخبگان سیاسی کشور بپردازیم، اینکه آیا و به چه دلیل کدام منافع محوریت تفکر ایشان را شکل می دهد.اصولا نخبگان سیاسی به چه می اندیشند و افق دید ایشان به کدام سمت است، زمینه های رشد و پیش زمینه های تشکیل یک شخصیت سیاسی چه بوده است؟
تبارشناسی نخبگان سیاسی از اصولی است که به شدت مغفول مانده است و شاید از عمده دلایل ظهور هرج و مرج وار شخصیت های بدون پیشینه در عرصه سیاست همین باشد.
در کشورهایی که مدعی دموکراسی هستند، سیاستمداران توسط مردم انتخاب می شوند، بدون آنکه شاخص های متقن و تاثیر گذاری برای انتخاب کردن توسط نخبگان سیاسی و یا علمی و یا دول حاکم در اختیار ایشان گذارده شده باشد.
اگر شاخص های معقول و مقبول برای انتخابات در کشورهای دموکراسی در اختیار نباشد، پایه اصلی هر انتخاب سیاسی، شور و هیجان ناشی از منافع اقلیت نخبه در آن کشور می شود که یا به منابع سیاسی، پایگاههای اجتماعی مناسب و یا از همه مهمتر به منابع اقتصادی دسترسی دارند یا ندارند.
ایشان به واسطه دسترسی به منابع سه گانه، مدیریت جریانات مهم کشور را در دست میگیرند و توده سرگردان مردم، هر بار به سمتی سوق داده می شوند.
در اثر این سوء برنامه است که منابع کشور به اضمحلال می رود و قدرت تاثیر گذاری و به تبع آن اعتماد عمومی خدشه دار میگردد.
برای حفظ اعتماد عمومی، جلوگیری از سرگردانی توده اکثریت، انتخاب اصلح و ترسیم آینده ای متقن تر ،دسترسی به شاخص های اساسی در انتخاب نخبگان سیاسی یک ضرورت است.


#نویسنده_مهمان

#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ