✅ شورای شهر. ✍افروز. پژوهشگر مسائل اجتماعی و سیاسی

✅ شورای شهر
✍افروز #فرخی
پژوهشگر مسائل اجتماعی و سیاسی

🔷 روایت دهم : شهر هوشمند

🖌امروزه علم و تکنولوژی نقش ارزنده و چشم گیری در مدیریت شهری در جهت تسهیل خدمات مختلف شهری از قبیل کنترل ترافیک شهری، ایجاد امنیت اجتماعی برای شهروندان و کنترل آلودگی های صوتی و بصری و دیگر ضرورت های تسهیل کننده روابط اجتماعی در حوزه های شهری دارد.

🖍ایجاد و ساماندهی شهر هوشمند از طریق تجهیز شهر به تکنولوژی روز از اهم وظایف شورای شهر است.

🖌در واقع شهر هوشمند چشم اندازی از توسعه شهری است که فناوری اطلاعات و ارتباطات را در غالب راهکارهای اینترنت اشیاء یکپارچه کرده تا روشی امن به منظور مدیریت دارایی های شهری ارائه دهد. برخی از دارایی های شهری شامل سیستم های اطلاعات ادارات، مدارس، کتابخانه ها، سیستم های حمل و نقل، بیمارستان ها، نیروگاه ها، شبکه های توزیع آب و مدیریت فاضلاب، و دیگر خدمات اجتماعی می شود.

🖌هدف از ایجاد یک شهر هوشمند بهبود کیفیت زندگی با استفاده از اطلاعات و فناوری شهری به منظور بهبود کارایی خدمات و برآوردن نیازهای ساکنان شهرها است.

🖌فاوا(فناوری اطلاعات و ارتباطات) به مقامات شهرها امکان تعامل مستقیم با جامعه و زیرساخت شهر و نظارت بر آنچه در شهر به وقوع می پیوندد، توسعه شهر و زندگی بهتر شهری را می دهد. از طریق استفاده از حس گرهای بکارگرفته شده در سیستم های نظارت لحظه ای، داده ها از شهروندان و دستگاه ها جمع آوری می شود و سپس پردازش و تحلیل می گردد. اطلاعات و دانش جمع آوری شده کلید حل ناکارآمدی شهرها هستند.

🖌شهر هوشمند (Smart City) به شهری گفته می‌شود که بر اساس آخرین نظریه های تکامل یافته مدیریت شهری بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات، داری شش معیار اصلی ذیل باشد :

🔹1- حکمرانی هوشمند (Smart Governance)

🔹2- شهروند هوشمند (Smart Citizen)

🔹3- محیط زندگی (Smart Environment) و محل زندگی (Smart Home) هوشمند

🔹4- اقتصاد هوشمند (Smart Economy)

🔹5- حمل و نقل هوشمند (Smart Mobility)

🔹6- انرژی هوشمند (Smart Energy)

🖌همه این موارد ذکر شده در شرایطی می تواند تحقق یابد که شورای شهر بتواند مدیریت و هماهنگی نظام مندی را در سطح شهر و در میان ارگان های مختلف شهری ایجاد کند.

🖌امروز تهران کلان شهری است که به دلیل گسترده گی و ازدحام جمعیتی که در آن شکل گرفته است، روابط اجتماعی در آن به صورت پیچیده ای صورت بندی شده است و علاوه بر نیازها و ضرورت هایی که در جهت هوشمند سازی شهری بدان اشاره شد به زیرساخت های دیگری نیز نیازمند است که مهمترین آنها عبارتند از :

🖍1. امنیت شبانه معابر شهر با استفاده از چراغ های دارای شدت روشنایی کافی و دوربین های مدار بسته برای نظارت بر امنیت اجتماعی شهروندان

🖍2. ایجاد و ساماندهی شبکه های هوشمند ترافیک شهری برای ترافیک سواره

🖍3 . ارتقای سیمای شهر و کنترل آلودگی های صنعتی و بصری

🖍4. توسعه خدمات از راه دور و تلاش در جهت تحقق شهر الکترونیک
و ...

🖌با شرح کوتاهی که در خصوص نیاز تهران برای هوشمند سازی شهری ارائه شد، بدون شک مسئولیت شهروندان تهرانی در قبال انتخاب اصلح در انتخابات پیش روی شورای شهر تهران دو چندان شده است. امید که با انتخابی عقلانی و آگاهانه شورایی را بر سر کار آوریم که توان پیشبرد و مدیریت چنین اهدافی را داشته باشد.

#انتخابات
#شورای_شهر

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ