✅سیاست زدگی یعنی چه؟.. در ایران امروز ما سیاست دقیقا علم قدرت است

✅سیاست زدگی یعنی چه؟

🔶سیاست زدگی در ایران نه به مثابه تعریف مثبت علما و برخی دانشمندان از سیاست است بلکه بیشتر جنبه منفی آن را در بر می‌گیرد. در ایران امروز ما سیاست دقیقا علم قدرت است. سياست زدگي به معناي نگاه صفر و يك داشتن، نگاهی با محوریت "يا با ما يا عليه ما" است.

🔸نیکولو ماکیاولی که نظراتش در مورد سیاست به « ماکیاولیسم» مشهور شده است در کتاب خود شهریار، هدف عمل سیاسی را دستیابی به قدرت می‌داند و بنابراین، آن را محدود به هیچ حکم اخلاقی نمی‌داند و در نتیجه به کار بردن هر وسیله‌ای را در سیاست برای پیشبرد اهداف مجاز می‌شمارد و بدین گونه سیاست را به کلی از اخلاق جدا می‌داند.

🔺در سپهر سیاست ایران دستیابی به هدف، وسیله را توجیه می‌کند. آلودگی هوای این روزهای تهران را ببینید. موافقان دولت به خاطر منافع سیاسی خود سعی می‌کنند از آن عبور کنند و مخالفان هم به خاطر منفعت سیاسی خود این آلودگی را چنان بزرگ می‌کنند که گویی تنها مشکل کشور است. درست در دولت قبل این معنا برعکس بود. منتقدان امروز ساکت بودند و مخالفان فریاد وا اسلاما سر می‌دادند. آلودگی هوا فریاد سیاسی نمی‌خواهد. این مشکل باید با همفکری و نظر کارشناسان حل شود.

🔺شورای شهر وظیفه ساماندهی امور شهری را دارد. این بدین معنی است که باید متخصصین وارد این مجلس شهری شوند. رقابت‌های سیاسی اما باعث شده است این شورا تبدیل به محفلی برای رقابت دو جریان سیاسی کشور شود. دو جریان سیاسی حاضر هستند برای این که کرسی‌های بیشتری را در اختیار بگیرند افرادی که هیچ تخصص شهری ندارند را راهی شورای شهر کنند تا تنها رقابت را از طرف مقابل ببرند و کاری به مشکلات مردم ندارند.

🔺در ایران حتی مراسم‌های مذهبی هم دچار سیاست زدگی شده است. این مراسم بیشتر جناحی شده است و برخی مداحان و البته منبری‌ها به دنبال منافع جناحی خود هستند.

🔸از این نمونه‌ها فراوان است که مردم خود بهتر آن را درک کرده‌اند و آگاه هستند. بیماری «سیاست زدگی» درد امروز جامعه ایران است. بیماری که اخلاق، انصاف و انسانیت را قربانی کرده است.

#سیاست_زدگی

🔰از کانال سیاست شناسی

@Atu_sociology