✅ خیزش فرهنگی غرب کشور ایران. 🖋 مریم. دانشجوی دکتری جامعه شناسی، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی

✅ خیزش فرهنگی غرب کشور ایران
🖋 مریم #شعبان
دانشجوی دکتری جامعه شناسی، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی

صدای استقلال طلبی کُردستان، چند روزی نفس ها را در سینه ها حبس و همه ی دولتمردان کشورهای منطقه را در حالتی از نگرانی و انتظار فرو برد. وضعیت بحرانی خاورمیانه، حضور داعش، طالبان، جنبش ها و...، تحولات اجتماعی و فرهنگی سریع و هزاران مسأله داخلی دولت ها و منطقه ای دیگر، سایه ای از «اضطراب وجودی» بر منطقه خاورمیانه افکنده است.

تحلیل های مکرر سیاستگذاران، دولتمردان، روشنفکران، فعالان مدنی و حتی متعصبان قومی- فرهنگی در گرماگرم رفراندوم کُردستان به اوج خود رسید. تحلیل های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی که هر کدام به دنبال پرسشی، طرح و نوشته شده بودند. اما آنچه که روح حاکم بر همه ی تحلیل ها بود، پرسش از «چه میشود؟» است. آیا کُردها به استقلال می رسند؟ آیا استقلال به نفع کُردستان است؟ آیا کشورهای منطقه بخصوص ایران، ترکیه، عراق و سوریه موافق این استقلال خواهند بود؟ وضعیت امنیت منطقه چه می شود؟ و...

اما برای هر تحلیل‌گر اجتماعی و فرهنگی که در فضای غرب کشور بوده است، مسأله «خیزش فرهنگی و اجتماعی» غرب ایران، به صورت شفاف مطرح است. مسأله «پلورالیسم فرهنگی»، «صدای طردشدگان» و «به حاشیه رانده شده ها»؛ از جمله پیامدهای لیبرالیسم هستند، که به سرعت غرب کشور را بلعیده و سلطه آنها نیز، روز به روز بیشتر می شود. هر تحلیگر اجتماعی- سیاسی با نگاهی گذرا به غرب کشور، میداند که مسأله کردستان فقط یک جرقه‌ی کوچک از فضای حاکم بر منطقه‌ی گسترده‌ای است که غرب کشور ایران نیز بخش وسیعی از آن را تشکیل می‌دهد.
🔸برای مطالعه ادامه نوشته، Instant View را فشار دهید 🔻
goo.gl/JXc8wK

#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology