✅ به گذشته برنمی‌گردیم، در امروز هم نمی‌مانیم. ✍🏻 محمد

✅ به گذشته برنمی‌گردیم، در امروز هم نمی‌مانیم
✍🏻 محمد #فاضلی

🔹 حسن روحانی و اسحاق جهانگیری در دو مناظره قبلی نشان داده‌اند که به گذشته، به آن هشت سال تباهی عقلانیت نباید بازگشت. این دو کاندیدا تلاش کردند نشان دهند آن‌چه محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی ازآن دم می‌زنند بازگشت به گذشته، یعنی بازگشت به سیاست‌های دولت محمود احمدی‌نژاد است. نشانه‌های این وضعیت هم وجود دارد: وعده بیشتر کردن یارانه‌ها، و دادن وعده اقدامات فوری و ضرب‌العجلی شبیه آن‌چه احمدی‌نژاد انجام می‌داد.
✅ محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی نیز تلاش کرده‌اند حسن روحانی را به «حفظ وضع موجود» متهم کنند. آن‌ها تلاش می‌کنند بگویند انتخاب حسن روحانی به معنای تداوم وضع موجود است. واقعیت اما چیز دیگری است. حسن روحانی اصلاً مدعی ادامه وضع موجود نیست.
✅ او در در یک کمپین انتخاباتی حساب‌شده صبوری کرد تا رقیبانش هر چه در چنته دارند بگویند. امروز برای مردم مشخص شده است که:
🔹 اصولگرایان ایده سیاسی و فرهنگی ندارند. سابقه‌شان نشان داده باور جدی به آزادی و فضای باز اجتماعی و فرهنگی ندارند. جامعه این حرف‌ها را از اصولگرایان باور نمی‌کند.
🔹 اصولگرایان حرف جدیدی هم در سیاست خارجی ندارند و تمام پیشرفت‌شان این است که فعلاً علی‌رغم سه سال و نیم مخالفت با برجام، به دلایل انتخاباتی پذیرفته‌اند که برجام تعهد نظام است و باید به آن پایبند باشند.
🔹 اصولگرایان درباره مسائلی نظیر سلامت، محیط‌زیست، و بسیاری مسائل اجتماعی هم که نقطه قوت دولت یازدهم است، سکوت کرده‌اند.
اصولگرایان فقط چند ایده اقتصادی طرح کرده‌اند که خلاصه آن‌ها چند خط می‌شود.
🔹 دادن ماهی 250 هزار تومان به بیکاران،
🔹 سه برابر کردن یارانه‌ها (وعده محمدباقر قالیباف)،
🔹 سه برابر کردن یارانه سه دهک پایین (وعده ابراهیم رئیسی)،
🔹 تغییر نظام مالیاتی به نفع 96 درصد،
🔹 ایجاد 5 تا 6 میلیون شغل،
🔹 ریشه‌کنی فساد.
✅ این ایده‌ها هم قبلاً مطرح‌شده و دادن یارانه هم عملی شده و مردم نتیجه آن‌را دیده‌اند. هیچ دولتی هم در تاریخ مدعی افزایش فساد نبوده است. اقتصاددانان هم عملی نبودن این وعده‌ها را نشان داده‌اند. آن‌ها درخصوص چگونه محقق کردن وعده ایجاد 5 تا 6 میلیون شغل نیز توضیحی نداده‌اند.
✅ حسن روحانی بنابراین به مردم نشان داده از تفکر اصولگرایی چیزی بیش از این‌ها بیرون نمی‌آید. این استراتژی برای برخی تصوری به‌وجود آورده که او مدافع وضع موجود است. فیلم تبلیغاتی او که روز شنبه 16 اردیبهشت پخش شد نشان داد که او از وضع موجود راضی نیست.
✅ حسن روحانی باید تخریب‌های اقتصادی بازمانده از دوره محمود احمدی‌نژاد را بهبود می‌داده است. این کار با مدیرانی باتجربه انجام‌ شده است، اما ابداً قرار نیست آن‌چه در دوره احیا و آواربرداری انجام شده، در دوره بعدی هم تکرار شود.
✅ آن‌چه برای مناظره جمعه آینده، 22 اردیبهشت باقی می‌ماند، فراتر رفتن از وضع موجود است. حسن روحانی هوشمندانه عمل کرده و هنوز برنامه‌های اقتصادی خود را آشکار نکرده است. محمدباقر قالیباف و ابراهیم رئیسی به این ترتیب در حالی که عصبانی هستند، حتی نمی‌دانند باید به چه چیزی حمله کنند. آن‌ها هنوز نمی‌دانند حسن روحانی چه برنامه اقتصادی برای تغییر وضع موجود و بیشتر کردن سرعت حرکت اقتصادی کشور آماده کرده است. به علاوه، حمله کردن به وضعیت اقتصادی کشور، حمله به عقبه فکری خود ایشان نیز هست. وضعیت اقتصادی کشور تا اندازه زیادی محصول تفکر اصولگرایی حاکم در سال‌های 1384 تا 1392 و مجریان این تفکر را به وفور می‌توان در ستادهای دو کاندیدای اصلی اصولگرایان یافت.
✅ اصولگرایان اگرچه به جذابیت وعده دادن یارانه بیشتر امید بسته‌اند اما خودشان می‌دانند که مردم تجربه دوره احمدی‌نژاد را دارند و هنوز در پذیرش این گونه وعده‌ها مردد هستند. جامعه منتظر شنیدن برنامه‌های رو به آینده حسن روحانی است.
✅ تفکر اعتدالی-اصلاح‌طلب، فراتر می‌رود، حرکتی به سوی آینده‌ای بهتر؛ همه با هم در وضع موجود باقی نمی‌مانیم.

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology