‌✅ تحلیل دیدار مینیخانوف با آقای. ✍🏻 سیدجواد - جامعه‌شناس

‌✅ تحلیل دیدار مینیخانوف با آقای #رئیسی
✍🏻 سیدجواد #میری - جامعه‌شناس

رستم مینیخانوف رئیس جمهور تاتارستان که پایتخت آن غازان یا کازان در ۶۰۰ کیلومتری مسکو میباشد. جمهوریهای داخل فدراسیون روسیه مانند چچن و تاتارستان و داغستان و بسیاری از آنها که در جوار دریای خزر و کرانه رود راشا (اتل یا ولگا) قرار
گرفته اند دارای خودمختاری هستند و در امورات بسیاری به جز حوزه نظامی میتوانند بصورت مستقل وارد تعاملات با کشورهای دیگر شوند. البته در سالهای اخیر اختیارات بسیاری از این جمهوریهای داخل فدراسیون روسیه نسبت به دوران یلتسین کاهش یافته است ولی هنوز چارچوب قانونی برخی حوزه ها باقی است. اما این توضیحات چه ربطی به انتخابات ایران و آقای رئیسی دارد؟ به نظر من ربط بسیار وثیقی دارد و من تلاش میکنم در این یادداشت عکس دیدار رستم مینیخانوف و سید ابراهیم رئیسی را از منظر نمادشناسی و حافظه تاریخی تفسیر کنم و تاویل خویش را از این عکس که توسط خبرگزاری تسنیم به اشتراک گذاشته شده به صورت موجز بیان کنم. برای افکار عمومی ایران بین روسیه تزاری و روسیه شوروی و فدراسیون روسیه هیچ تمایزی وجود ندارد و به صورت کلی واژه روسیه تداعی کننده نفرت تاریخی و تجزیه ایران است. به زبان دیگر، تفاوتهای استراتژیکی که بین سه مرحله از روسیه در قالبهای تاریخی متفاوت و ارتباط فدراسیون روسیه با جمهوری اسلامی ایران در افکار عمومی هیچ انعکاس معناداری پیدا نکرده است و این ناآشنایی باعث شده است که سیاستهای تعامل با روسیه ی ایران به معنای باج دهی به روسیه تفسیر گردد و مثلا یادداشت اخیر احسان سلطانی که در کانال آقای عبدالله رمضان زاده منعکس شده بود نشان از این دارد که حتی نخبگان سیاسی ایران فهمشان از روسیه از چشم انداز تجربه تاریخی است و درک متعارفی از فدراسیون روسیه دارند و نمیتوانند خود را از عقبه تاریخی مجزا کنند و تحلیل راهبردی به جامعه بدهند. به سخن دیگر، در ذهن متعارف ایرانی دیدار کسی که آخر اسمش "اوف" داشته باشد کفایت میکند که حضور تزارها را برای ذهن ایرانی تداعی کند. اما واقعیت امر این است که رستم مینیخانوف مسلمانی از تاتارستان است که از قضا در حوزه فرهنگی اسلام و تمدنی ایران واقع شده است و نام او حکایت از پیوندهای دیرینه ایران و سرزمین بلغارها (تاتارستان) دارد.
ولی این ظرافتها در چارچوب عمومی جامعه قابل هضم نیست بل نیاز به گفتگو و فرهنگسازی دارد که هنوز بسترهای آن در ایران و روسیه فراهم نشده است. بنابراین، پرسش اینجاست که تسنیم به عنوان بازوی رسانه ای سپاه پاسداران بر چه مبنایی دیدار مینیخانوف و رئیسی را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران رسانه ای کرده است؟ به سخن دیگر، چرا مشاوران رئیسی به او مشاورت نداده اند که چنین خبرسازیی پیامدهای منفی در ذهن رای دهندگان ایرانی که ذهنیت منفی از روسیه دارند ایجاد خواهد کرد؟ زیرا در فضای مجازی در ذیل این عکس توضیحی نیز درج شده است مبنی بر اینکه "رئیسی با مشاور ویژه پوتین در آستانه انتخابات دیدار کرده است" و این توضیح دلالتی دارد و آن این است که روسیه پشتیبان ریاست رئیسی در برابر روحانی است. از نظر من، روسیه پوتین نه کشور تزارهاست و نه اتحادیه شورویست بل کشور جهان سومی است با محدودیتها و ظرفیتهای خودش و مسکو را در حد ابرقدرت بالا بردن نشان از نشناختن جهان پسا-جنگ سرد دارد. اما نکته اصلی این است که چرا با آقای رئیسی چنین معامله ای کردند و ظرفیت آتی او را سوزاندند؟ به نظر من بحث ریاست جمهوری رئیسی اگر هم برای خود او جدی بود، مطمئنا استراتژیست های مخالف او که در لباس مشاوران رسانه ای او قرار دارند به شدت آخرین شانسهای رئیسی را برباد دادند و با این حرکت او را تبدیل به یک فرد متمایل به روسیه در افکار عمومی نمودند تا آینده سیاسی او کاملا طلوع نکرده، افول کند. ولی چرا؟

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ