✅ پدیده کمپین‌های اجتماعی نوین در فضای مجازی. 🖋 هادی قاسمی

✅ پدیده کمپین های اجتماعی نوین در فضای مجازی
🖋 هادی قاسمی

🔷 اساس شکل گیری سنت های خیرخواهانه در فرهنگ مردم ایران ریشه در گذشته های باستانی دارد؛ چنانچه توجه به نیکوکاری و کمک به فقرا در این گذشته بسیار پر رنگ و ملموس بوده؛ به طور مثال کمک مردم در زمان خرمن‌کوبی به یکدیگر و بخشش از محصول حاصله به قشر نیازمند در دوران هخامنشیان و مادها می توان اشاره کرد.

🔹فرهنگ کمک های خود جوش مردمی که از ادوار گذشته تاریخی به ما رسیده و با پشت سر گذاشتن دوران ها در جهان معاصر به ما رسیده؛به طوری که اصل و ماهیت کمک ها ثابت ولی با توجه به دگرگونی های فن آوری و ارتباطی شیوه جدیدی در نحوه بروز و ظهور این کمک ها شکل گرفته است.
🔸به نظر می رسد با نوعی باز تولید فرهنگی مواجه هستیم .برای مثال کمپین های اجتماعی شکل گرفته در شبکه های اجتماعی و پیام رسان تلفن همراه از جمله کمپین آزادسازی زندانی ها و گلریزان های مجازی که نمونه مشابه آن در گذشته در فضای حقیقی صورت می پذیرفت و ادامه آن در حقیقت مجازی با قابلیت های (انتقال سریع، فراگیری، استفاده از خدمات الکترونیک و...) ادامه دارد.

🔹ایجاد کمپین های جدید در رسانه های نوین و ادامه آداب و رسوم فرهنگی در ارتباطات جدید و شکل گیری حوزه های عمومی و گفت و گو در این فضا،فرصتی مناسب در جهت انسجام و یکپارچگی اجتماعی و رشد و نمو سرمایه های اجتماعی جامعه ایران می باشد.

🔸 در پایان از میان کمپین ها،کمپین مجازی شکل گرفته جهت آزادی زندانیان رمضانپور در استان خراسان و توفیق آن در آزادسازی دو عزیز با مدد الهی و کمک های خودجوش و بی دریغ مردمی از نمونه های بارز و قابل اشاره است.جامعه ایران از این پدیده ها ی نوین می تواند در جهت ادامه سنت های خیرخواهانه، همدلی اجتماعی و توسعه فرهنگی با تکیه بر ظرفیت های موجود ایجاد شده بهره ببرد.

#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology