🔴. ✍کیوان ضرغامی/ارشد جامعه شناسی

🔴 #نهضت_های_فمنیستی
✍کیوان ضرغامی/ارشد جامعه شناسی

نهضت فمنیستها از دیده گاه جامعه شناسی رویکردهای متفاوتی دارد و این نهضت موجب پیدایش انواع نظریه ها شده است که می کوشند نابرابری های مختلف جنسیتی را تبیین کنند و دستورالعمل هایی برای غلبه بر این نابرابریها تدوین کنند، این نظریه های فمینیستی درباره نابرابری جنسیتی اختلاف و تعارض فاحشی با هم دارند هر چند که نویسندگان فمنیست همگی با موقعیت نابرابر زنان در جامعه سرو کار دارند ولی تبیین هایشان بسیار متفاوت است.

مکتب های فمینیستی رقیب سعی کرده اند نابرابری های مختلف جنسیتی را از طریق فرایند های اجتماعی گوناگون و عمیقا ریشه داری مثل:
-تبعیض جنسی
-پدر سالاری
-سرمایه داری و نژاد پرستی تبیین کنند.

سه دیده گاه عمده فمینیسم شامل :
-فمینیسم لیبرال
-فمینیسم رادیکال
-فمینیسم سیاه

هرکدام استدلال های و دیده گاه های خاص به خود را دارند، صرف بکار بردن این واژه بدون و بدور از تعاریف آن روشنگری خاصی را در دنباله خود ندارد و بیشتر یک موج سواری واژه ای ست تا لب کلام و اصول فنی آن.
بعنوان مثال در فمینیست های سیاه بیشتر بر تاریخ تاکید دارند یعنی بر جنبه هایی از زمان گذشته که مسائل فکری سنتی را تشکیل می داده اند تاکید دارد و یا بقول آر. دبلیو. کانل مواضع حول وحوش جنسیت و قدرت و یا مردانگی ها میچرخد و رهیافت ها بصورتی پدر سالارانه است.

فمینیسم های لیبرال نابرابری های جنسیتی را در ایستارهای اجتماعی و فرهنگی جستجو می کنند لیبرال ها با جنس گرایی و تبعیض علیه زنان در محیط کار نهاد های آموزشی و رسانه سرو کار دارند، اینان دنبال فرصت‌های برابری با مردان اند

فمینیسم های رادیکال مردان را مسئول استثمار و بهره کشی از زنان می دانند و آنها را در نفع شخصی خود می پندارند پدر سالاری و سلطه نظام مند مردان برزنان گرایش اصلی این شاخه از فمینیسم است.
فمینیست های رادیکال غالباً توجه خود را روی نهاد خانواده به منزله یکی از سرچشمه های اساسی ظلم و ستم بر زنان در جامعه متمرکز می کند.

🔰کانال #علوم_اجتماعی
#فمنیسم

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw