🔴 طلاق.. ✍🏻فرهاد قنبری

🔴 طلاق

✍🏻فرهاد قنبری

📍طلاق از جمله مسائل اجتماعی است که هر ساله رکورد جدیدی را ثبت می کند و با سرعت بالایی به رشد خود ادامه می دهد.
برخی از جامعه شناسان و صاحب نظران طلاق را آسیب اجتماعی نمی دانند و آن را نشانه ای از به رسمیت شناختگی و استقلال می دانند که باعث می شود زنان به راحتی بتوانند از زندگی که در آن آرامش و رضایت چندانی ندارند خارج شوند.
هر چند این عقیده ممکن است در مورد جامعه غربی صادق بوده و آسیب های حاصل از طلاق را حداقلی دانست اما شرایط کشور ما به گونه ای است که باید طلاق را یکی از معضلات و آسیب های جدی جامعه قلمداد کرد.
وضعیت اقتصادی، معیشت و در آمد، درصد زنان از جمعیت شاغل کشور، حق حضانت، عدم تقسیم اموال کسب شده در زندگی مشترک، نابرابری حقوق و دستمزد، نوع نگاه خانواده ها به "زن مطلقه" و... باعث می شود طلاق را نه به عنوان یک انتخاب فردی در حوزه خصوصی بلکه به عنوان یک آسیب اجتماعی مورد بررسی قرار داد.

اغلب زنان طلاق گرفته در ایران با بحران هایی مانند عدم استقلال مالی (و بالطبع بازگشت به خانه پدری)، نداشتن زندگی مستقل، محروم شدن از حضور در کنار فرزندان یا نوع نگاه منفی جامعه مواجه اند. به عنوان مثال در اکثر شهرستان ها و روستاهای ایران دختری که در سنین زیر سی سالگی طلاق گرفته است، به احتمال زیاد هر روزه با خواستگارانی مواجه خواهد شد که چند دهه با او تفاوت سنی دارند و به دنبال آشپز و ندیمه ای برای نگهداری از خود و فرزندانشان می گردند. در شهرهای بزرگ نیز زنان مطلقه با مشکلاتی از قبیل مزاحمت همیشگی همکاران، دوستان و آشنایان مرد مواجه هستند که هر روزه با شوخی های مشمئز کننده و پیشنهادات روابط پنهانی به حریم خصوصی آنها تجاوز کرده و کم کم آنها را به فردی منزوی و تنها و گریزان از اجتماع تبدیل می کنند.

طلاق در این جامعه یکی از جدی ترین معضلات اجتماعی است که هزینه سنگینی را بر زنان وارد کرده و آنها را با بحران های متوالی و آزار دهنده ای درگیر می کند.
این میزان رشد از طلاق در ایران زنگ خطری است که نشان از ناآرامی و عدم حاکمیت امنیت روانی بر جامعه است.

#جامعه

🌐شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology