در مورد هاوزن چه میدانید؟

#روانشناسی
در مورد #سندرم #مونش هاوزن چه میدانید؟
شانگان مونچهاوزن یا سندرم مونشهاوزن نوعی از اختلال ساختگی است که در آن بیمار یک شرح دقیق و باورکردنی و اغلب دراماتیک از یک بیماری حادّ می‌دهد که همراه با وانمود به علائم و نشانه‌های بالینی است. این اختلال که نام خود را از بارون فون مونچهاوزن آلمانی، نویسنده داستانهای پرحادثه و سفرهای ماجراجویانه در قن ۱۸ گرفته‌است، با اسامی متعدد دیگری نیز مشخص شده‌است، از جمله این اختلال را: اعتیاد بیمارستان (hospital addiction)، اعتیاد به جراحی متعدد (polysurgical addiction) و عارضه بیمار حرفه‌ای (professional patient syndrome) نیز نامیده‌اند که اینها فقط نمونه‌هایی از نام گذاری‌های متعدد آن است.

عارضه مونشاوزن که در دسته اختلالات ساختگی قرار می‌گیرد، در این اختلال بیمار برای جلب توجه یا همدردی دیگران، شروع می‌کند به تظاهر به داشتن بیماری یا ناخوشی خاصی که وجود خارجی ندارد، او اگر علایمی از بیماری داشته باشد، در آنها غلو می‌کند، طوری که پزشکان شک می‌کنند و انواع آزمایش‌ها را برای بیمار درخواست می‌کنند.

بعضی از کسانی که این مشکل را دارند، در مورد بیماری‌های تحقیق زیادی می‌کنند تا منطبق بر یک بیماری، علایم و نشانه‌هایش را ابراز کنند. آنها سابقه بستری‌های طولانی‌مدت و حتی عمل‌های جراحی متعدد هم دارند.

سندرم مونچاوزن از اختلال دیگری به نام خود بیمارانگاری یا هیپوکندریاز متمایز است، چرا که در آن اختلال خود فرد آگاهانه علایم بیماری را جعل نمی‌کند و تلاشی آگاهانه برای تقلید یک بیماری از خود بروز نمی‌دهد.

منبع:

روانپزشکی کاپلان سادوک، چاپ ۲۰۰۱

روانپزشکی آکسفورد، چاپ ۲۰۰۴

نسخه به روز و جدید سندرم مونش هاوزن، نسخه اینترنتی آن هست.سندرم مونچاوزن اینترنتی، (به انگلیسی: Münchausen by Internet) شکل جدیدی از اختلال سندرم مونچاوزن است، در این اختلال یک کاربر، در چت‌روم‌ها، وبلاگ‌ها یا پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی، با بیان علایم یک بیماری و سیر تشخیص و درمان آن و مبارزه خود با بیماری سعی در جلب توجه و برنگیختن حس ترحم دیگران می‌کند و گاهی از طریق این روش کسب درآمد یا شهرت اینترنتی می‌کند.
در سال ۲۰۰۰ برای نخستین بار دکتر مارک فلدمن که استاد روانپزشکی دانشگاه آلاباما بود سندرم مونچاوزن اینترنتی را توصیف و نامگذاری کرد.

آیا در بین اطرافیان و دوستانتان این مورد را دیده اید؟؟؟


#کتاب_بخوانیم

✏ کانال تلگرام و اینستاگرام:
@atu_sociology
@atu_sociology
http://tlgrm.me/atu_sociology
http://instagram.com/atu_sociology