✅ آیا به سوی مدیریت شهری مشارکت مبنا حرکت می‌کنیم؟ ✍🏻حسین جاجرمی-جامعه‌شناس

✅ آیا به سوی مدیریت شهری مشارکت مبنا حرکت می کنیم؟ ✍🏻حسین #ایمانی جاجرمی-جامعه‌شناس
✅ مشارکت شهروندان در اداره امور شهرها را می توان یک پدیده جهانی محسوب کرد. در بسیاری از کشورها انتقاد از شهرسازی آمرانه و دیوانسالارانه سال های پس از جنگ جهانی دوم به ظهور «جنبش های اجتماعی شهری» منجر شد که با نوسازی محله ها، با افزایش اجاره بهای مسکن، افزایش تعرفه های حمل و نقل به مخالفت برخاستند.
پژوهشگران دهه 1970 گروه های فعال در جنبش های مذکور را در چهار سنخ طبقه بندی می کردند: «جنبش های محافظه کار که سعی داشتند از موقعیت اجتماعی و شهری موجودشان دفاع کنند، جنبش هایی با گرایش های سندیکایی، مثلا در باره حمل و نقل، جنبش هایی با گرایش های محیط زیستی و بالاخره جنبش های اصلاح شهری...که از سوی طبقات متوسط و بالا پشتیبانی می شدند، فاقد موضع گیری ایدئولوژیک بودند بلکه داعیه های مدیریتی داشتند» (فیالکوف، 1383: 119).

ظهور این گروهها و مخالفت یا موافقت آنها با سیاست ها و برنامه های شهری عاملی تعیین کننده در گشودن سازوکارهای اداری مدیریت شهرها بر روی شهروندان و پذیرش مشارکت آنها به عنوان یک اصل بود.

مدیران شهری به تدریج بر این نکته آگاهی یافتند که بهترین راه مدیریت کردن بر شهرها گفتگو با شهروندان و بهره گیری از نظرات، پیشنهادها و امکانات آنهاست. ✅ پرسش مهمی که اکنون با آن مواجهیم این است که سیل متقاضیان ورود به شورای شهر نماینده کدام جنبش اجتماعی شهری هستند؟ ایا می خواهند خدمات شهری را بهبود بخشند؟ آیا از منافع طبقاتی مثلا کارگران دفاع می کنند؟ آیا به دنبال بهبود شرایط محیط زیست هستند؟ آیا از ساکنان یک محله مثلا اکباتان در برابر دست اندازی های شهرداری حمایت می کنند؟ آن چه مایه نگرانی است این است که بخش عمده ای از نامزدها به واقع نماینده هیچ جنبش و گروه شهروندان نیستند و مشخص نیست با ورود بوروکرات ها و تکنوکرات های خو کرده به سازوکارهای اداری و سلسله مراتب عمودی به شورای شهر قرار است کدام تغییرات را در ساختار و محتوای مدیریت شهری شاهد باشیم. اکنون شعارهای زیبا و عکس های یادگاری بازار داغی دارد، دوستان برای دوستان نامزد شده شان سر و دست می شکنند و فریاد شادی می کشند اما کمتر دیده ایم که نامزدها بطور دقیق بگویند قرار است از کدام منافع و گروه دفاع کنند. ابهام در روشن شدن این مساله سرنوشت شورای شهر آینده را تاریک خواهد کرد. اگر هدف تنها راه یافتن به شورای شهر و اشغال یک صندلی از بیست و یک صندلی موجود باشد به یقین می توان گفت که نباید منتظر تغییرات جدی بود. درها به همان پاشنه دیروز خواهد چرخید و چرخ شهر فروشی با سرعت بیشتر به راه خواهد افتاد.

#انتخابات
#شورای_شهر


🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ