‌‍ 🔹 دانشگاه آزاد و تکرار یک اشتباه تاریخی!.. ✍ مهران صولتی

‌‍ 🔹 دانشگاه آزاد و تکرار یک اشتباه تاریخی!

✍ مهران صولتی

🌱آنچنان که از شواهد و قرائن پیداست دانشگاه آزاد اسلامی با ابلاغ بخشنامه ای از واحدهای خود در سراسر کشور خواسته است تا صرفا از مجموعه ای از اصولگرایان مشخص جهت برگزاری یادمان روز دانشجو در ۱۶ آذر ماه دعوت به عمل آورند! پرواضح است که مسئولین دانشگاه تصور می کنند می توانند از این مناسبت، امکانی برای تلطیف چهره اصولگرایی و تخریب اصلاح طلبی فراهم آورند. اما بر اساس نکات زیرمی توان این اقدام را پیشاپیش شکست خورده و تکرار یک اشتباه تاریخی نزد اصولگرایان دانست:

🖌 امروزه دانشگاه های کشور به رخوتی مزمن دچار شده اند. بحران اشتغال رمقی برای دانشجویان باقی نگذاشته است و روزها صرفا از پس یکدیگر برایشان تکرار می شوند! در چنین فضای سیاست زده ای که زاده و زاییده اعتدالیون محسوب می شود، چندان گوش شنوایی برای سیاست وجود ندارد به ویژه آنکه تریبون های دانشگاه آزاد هم به روی برگزاری مناظره های هیجان بخش دو جناح موجود بسته شده باشد. از همین رو انحصاری کردن تریبون های دانشگاه آزاد جهت سخنرانی تک چهره های تندرو اصولگرا صرفا می تواند اندک جمعیت علاقمند به فضای هیجان آلود سیاسی را هم از رفتن به مراسم روز دانشجو منصرف کند. پیامدی که بعید است مورد نظر مسئولان دانشگاه آزاد باشد!

🖌 اگر به تقسیم بندی گیدنزی میان دو نوع سیاست رهایی بخش(تاکید بر آرمان هایی مانند آزادی و عدالت)، و سیاست زندگی(تاکید بر خودآیینی در زندگی روزمره) قائل باشیم، روشن است که فضای امروز دانشگاه آزاد بیشتر مستعد سیاست زندگی است! به این معنا که دغدغه دانشجویان بیشتر آزادی های اجتماعی است تا سیاسی! از همین رو مقوله "سبک زندگی" محور اصلی این نوع از سیاست ورزی محسوب می شود. حال پرسش این است که آیا سخنرانان اصولگرا می توانند" آزادی سبک زندگی" را درون گفتمان اصولگرایی مفصل بندی کنند؟ در حالی که هنوز بر سر برگزاری کنسرت های موسیقی یا تفکیک جنسیتی دانشجویان، در میان اصولگرایان مناقشه وجود دارد، بعید است که آزادی سبک زندگی از سوی این جریان به رسمیت شناخته شود!

🖌 در شرایطی که حتی خود اصولگرایان هم به متروک ماندن گفتمان شان در جامعه اذعان کرده و از لزوم ایجاد نواصولگرایی سخن به میان آورده اند(قالیباف)، در وضعیتی که شبکه های اجتماعی به کانون اصلی تبادل اطلاعات تبدیل شده است، هراس از سپردن تریبون های دانشگاه به اصلاح طلبان در ۱۶ آذر امسال صرفا می تواند به شکل گیری مقاومت هایی بینجامد( هر جا که قدرت هست، مقاومت هم هست!) . از همین رو باید انتظار تبدیل سیاست زندگی به سیاست رهایی بخش نزد دانشجویان این دانشگاه را داشت! در حقیقت اصولگرایان با این اقدام، ناخواسته موجب تقویت انگیزه های سیاسی و رهایی بخش در میان دانشجویان خواهند شد!

🔹 نکته پایانی: سیاست در ابعاد میکرو همچنان در ایران جاری است. سیاستی که از زیستن در بطن تحمیل ها و انحصارها تغذیه می کند و" خودآیینی" را به معنای متفاوت بودن با وضع موجود معرفی می کند. درست همین نوع از سیاست است که می تواند امید را در اعماق جامعه زنده نگهدارد...

#دانشگاه
#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
@atu_sociology