🔴 بر از دید اجتماعی …🔹وقتی حرف از طلاق میزنیم همیشه به عملی اجتماعی قبل از طلاق یعنی ازدواج باید فکر کرد

🔴 #تحلیلی بر #طلاق از دید #آسیب_شناسی اجتماعی


🔹وقتی حرف از طلاق میزنیم همیشه به عملی اجتماعی قبل از طلاق یعنی ازدواج باید فکر کرد. ازدواج همانند طلاق عوانل مختلفی دارد. همانطور که طلاق مسببهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و مذهبی دارد به همان مقدار میتواند مسببهای مشابه در طلاق نقش مهمی را بازی کنند.

🔹#ازدواج و #طلاق از مهمترین پدیده های حیاتی انسان شمرده میشوند. در واقع نقش این دو واژه در تمام فرهنگها و جوامع از سویی پیوست دو سیستم و یا دو شخص را نشان میدهد و از طرفی دیگر جدایی همان دو سیستم و دو شخص و اینبار با قربانیان جدید با اتیکت های فرزندان طلاق، زن مطلقه یا مرد طلاق داده.

🔹این پایاپایی در ازدواج نفش فراوانی به شکل گیری رابطه ها در سبستم ها و خانواده ها و در طلاق بر عکس به جدایی این المنت ها منجر میشود با یک ضلع جدید که اکثرا تنفر و خشونت به همراه خود دارد.

🔹در این سبستمها تعادل روانی و اقتصادی و اجتماعی به طور کل یا قسمتی از ان مختل میگردد. جبران این اخلال گاهی ماهها و یا سالها به طول می انجامد.

🔹همانطور که ازدواج در تکامل و رشد روان و روح تاثیر دارد به همان اندازه طلاق ضربه ای بر این تکامل و از دست دادن اعتماد بنفس و خودباوری میگردد.

🔹طلاق در واقع فسخ قراردادییست بنام ازدواج که طرفین معامله در پیروی از بندهای این قرارداد بنا به فشارهای اقتصادی، عاطفی، اجتماعی قادر به رعایت و تعهد نیستند.

🔹 ازدواج و طلاق هر دو در جوامع مختلف در شکل گیری اجتماع و ساختن و یا نابودی واحدها و عنصر های اجتماعی نقش بسزایی دارند. در طلاق سیستم خانواده که از بنیادی ترین سیستم اجتماع میباشد از هم پاشیده شده و انسجام اجتماع را کمرنگ تر میکند.

🔹از دید #جامعه_شناسی با شکل گیری ازدواج افراد مختلف تعهد جدیدی را برای انجام وظایف خاصی مثل بنای خانواده و پرورش کودک را بر عهده میگیرند. و با انجام طلاق این تعهد به شکل جدیدی با تعهدات جدیدی صورت میگیرد که بنیاد اصلی خانواده را بی معنی میسازد.

🔹از دید #روانشناسی اثرات، اضطراب و پرخاشگری و ناتوانی در تحملات سختیها، گاهی دوری کودک از مادر یا پدر، عواقب اقتصادی ان نقش بسزایی در زندگی بعد از طلاق ایجاد میکند. احساس گناه در کودکان طلاق، احساس دوست نداشته شدن و یا ترک شدن، احساس شکست والدین و احساس شرم در جامعه و تا خودکشی افراد و هزاران عواقب دیگر در گیر کودکان و خانواده میگردد.

🔹قابل ذکر هست که عوامل فردی و شخصی و همچنین عوامل اجتماعی و اقتصادی و عوامد فرهنگی در طلاق نقش بسزایی دارند.

🔹در مفهوم شناسی طلاق به معنی ازاد کردن و رها کردن است. یعنی گسستن پیوند که متجر به جدایی همیشگی میشود.

🔹از نظر #آسیب_شناسی، طلاق یک اسیب اجتماعی میباشد به این معنی که طلاق یک آسیب بر سیستم خانواده است. آسیب به مفهوم گذر از خط اعتدال میباشد. یعنی آسیب سبب ایجاد اختلال در یک سیستم میگردد و پدیده های غیر قابل پیش بینی به همراه خواهد داشت.

⛔️ طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی از این دید میتواند پیامد👇👇👇

1⃣ المنت های نام برده شده فردی اقتصادی و یا اجتماعی و فرهنگی باشد

2⃣ پیامدهای جدیدی و یا آسیبهای جدیدی مانند خشونت و فقر و یا غیره برای کودکان به همراه داشته باشد.

🔹از دید اسیب شناسی بعد از طلاق اکثرا کودکان وارد چرخه آسیب میگردند و پدیده های جدیدی رخ میدهد که پیش بینی انها با کل غیر ممکن است و مدیون رابطه افراد طلاق گرفته و مدیریت رابطه برای فرزندان طلاق میباشد.

✍ دکتر موریس ستودگان

#طلاق
#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
@atu_sociology