ادامه از 👆🏻👆🏻👆🏻. ژئواستراتژیک منطقه نیز اهمیت شایانی دارد

ادامه از 👆🏻👆🏻👆🏻
امروزه نیز عربستان سعودی با توجه به تعاملی که با دنیای غرب برقرار کرده است سعی دارد که از این طریق برای خویش قدرتی دست پا کند و خود را ژاندارم و نائب رئیس منطقه معرفی کند!
ژئواستراتژیک منطقه نیز اهمیت شایانی دارد. این منطقه به دلیل وجود راهه‌ای دریای، برای کل دنیا استراتژیک و حیاتی است (کافی است به قدرت و تهدید ایران مبنی بربستن تنگه هرمز نگاه کنید. این یعنی بستن شاهرگ حیاتی دنیا و اهمیت ژئواستراتژیک و سوق‌الجیشی این منطقه). در ادبیات سیاسی، این منطقه به هارت لند یا قلب دنیا معروف است. اگر کسی براین منطقه مسلط باشد بر قلب دنیا مسلط است. اشاره می‌شود که داعش برای استقرار خویش و بازتولید منابع انسانی و جذب افراد در سراسر دنیا بر نفت عراق چنگ انداخت! بازیگران بیرونی نیز در این حوادث نقش مهمی دارند. وجود کشورهای قدرتمند و واجد مای ملی قوی برای هر بازیگر بیرونی‌ای خطرساز است، چراکه به‌منزله سلطه بر هارت لند است و دست بقیه را از منابع طبیعی کوتاه می‌کند. پروژه از نیل تا فرات بازیگران بیرونی یکی از مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد. تجربه کشورهای منطقه به‌خصوص کشورهایی که قلمرو سرزمینی وسیع‌تری دارند در این سناریو دست‌کاری شدند. عراق، مصر، لیبی، سوریه، عربستان بخشی از این پروژه بودند. در این فرایند چون خرده‌فرهنگ‌های موجود در این کشورها توان مقابله با این جریان را نداشتند ، اقدامات ضربتی و شوک‌گرایانه را در دستور خود قراردادند تا اعتراض خود را نسبت به وضعیت منطقه حفظ کنند (این اقدامات تا قلب اروپا و آمریکا نیز سرایت کرده‌است).
درمجموع، تروریست عمدتاً فضای ایدئولوژیک و فکری یک کشور را به‌عنوان یک کل در نظر می‌گیرد و هدف آن خدشه‌دار کردن مای ملی کشورها فراتر از جو حاکم بر یک کشور است. بنابراین: 1- فضای دینی و قومی منطقه، 2 منابع نفتی و سوق‌الجیشی، 3- موقعیت جغرافیایی سیاسی این منطقه ، باعث شده ساختار بشدت شکننده‌ای بر این منطقه حاکم شود که ایران نیز از این منطقه و این قاعده مستثی نیست. داعش ایران را کشور می‌داند که از محوریت اسلام دور شده است و در عوض خود را اسلام ناب می‌داند! بنابراین، همانند الظواهری و بن‌لادن که گروه‌های همچون القاعده و طالبان را شکل دادند، باید گفت که داعش و کلا هر نوع تروریسمی (چه فکری، چه جانی و غیره) نیز به‌منظور ایجاد قدرت فراگیر، باید حداقل ازنظر ذهنی-روانی فضایی ناامن ایجاد کند که بتواند در مراحل بعد دولت سازی کند.


#جامعه
#PrayForIran
#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ