✅ تماشای فوتبال همه دغدغه زنان است؟. 🖋 مشکات سخاوتی

✅ تماشای فوتبال همه دغدغه زنان است؟
🖋 مشکات سخاوتی

📍 مسأله چرایی و چگونگی نرفتن زنان به استادیوم فوتبال را در مصاحبه با دکتر بیتا #مدنی، جامعه شناس، مدرس دانشگاه و مترجم حوزه جامعه شناسی ورزش، خانم دکتر #حسینی جامعه شناس فرهنگی و دکتر فهیمه #نظری، جامعه شناس مسائل اجتماعی

🔸 بی تدبیری مدیران، نبود شرایط رفتن زنان به استادیوم
دکتر بیتا مدنی، جامعه شناس، مدرس دانشگاه و مترجم حوزه جامعه شناسی ورزش در ابتدای صحبتش گفت:
” اولویت بندی ای که این روزها در مورد مسائل زنان بیان می شود یک دسته بندی کاذب است چون مطالبات زنان با یکدیگر تناقض ندارند و در نظمی از دیالکتیک تکمیلی در یک راستا قرار می گیرند. امروزه مطالبات زنان به تمام اقشار از زن خانه دار تا تحصیلکرده از نوجوان تا دانشجو تسری پیدا کرده و زنان از هر طبقه اجتماعی با هر پایگاه اقتصادی مایلند در تمام عرصه ها حضور یابند. به نظر من این صحبت ها که استادیوم در شأن زنان ما نیست، فقط بهانه آوردن است . زنان ما پیکره ی آگاهی در جامعه هستند و بهانه را از دلیل، صداقت را از دروغ تشخیص می دهند . اگر شرایط استادیوم برای رفتن زنان مهیا نیست، باید امکان و زیرساختش فراهم شود. عملکرد مسئولین متأسفانه از الگویی که رهبر انقلاب برای جوانان ترسیم کردند و شور و هیجانی که باید در کالبد جامعه دمیده شود که جوانان به راه های منحرف کشیده نشوند بسیار فاصله دارد. ما راهنما داریم، ابزار هم فراهم است و من بی دقتی مسئولین را در این امر دخیل می دانم. ما اگر ادعای سبک زندگی ایرانی و اسلامی را داریم باید بیشتر شرایط را برای حضور بهتر زنان در جامعه ایجاد کنیم. با بی درایتی مدیران شکاف عمیقی هر روز بین بدنه جامعه و حاکمیت ایجاد می شود. ما نیاز به مدیر هوشیار داریم که با نگاه سطحی امنیتی و سیاسی به مسائل نگاه نکند. اگر ورود زنان به استادیوم حل نشود ما باید منتظر آسیب های جدی تر در جامعه باشیم و این باعث نگرانی کارشناسان امور اجتماعی است.”

🔸 اهمیت حضور خانواده ها در استادیوم
این پژوهشگر و مترجم حوزه جامعه شناسی ورزش ادامه داد:
” رفتن به استادیوم حق شهروندی است و زنان هم باید از آن برخوردار باشند و به لحاظ قانونی و حتی به لحاظ فقهی هم مشکلی از این بابت وجود ندارد اما مدیران ما واکنش منفی نسبت به مطالبه حداقلی زنان دارند. از طرفی حضور زنان در استادیوم حتی می تواند دستاوردهای فرهنگی خیلی خوبی هم داشته باشد مثلا ادبیات سخیفی که توسط مردان به کار می رود در صورت وجود زنان و خانواده ها می تواند تا حدودی اصلاح شود و ما کمتر شاهد وندالیسم[۱] در ورزشگاه ها خواهیم بود. حضور خانوادگی بسیار مغتنم است چون خاطرات خوشی را برای خانواده رقم می زند و تداعی این اتفاقات حتی جلوی بسیاری از آسیب های خانواده را خواهد گرفت. باید تدابیری از خرد تا میانه و کلان برای رفتن زنان به استادیوم اندیشیده شود. از مشاورین و جامعه شناسان خبره می توان در این زمینه بهره برد تا مسأله را آسیب شناسی کرده و به مدیران رده بالای کشور کمک شود . مسائل فقهی و حقوقی و نظرات علما نیز در مورد این مسأله بسیار مهم است و حتما باید لحاظ شود. اما در زمینه ی مسائل انتظامی – امنیتی ما متخصصان خبره ای داریم از شماره گذاری بلیت ها و نحوه فروش بلیت گرفته تا نحوه نشستن زنان و مردان، راه ورود و خروج و غیره تدابیر انتظامی – امنیتی مختلف را می توان اندیشید. ما ملت بافرهنگی داریم و نباید کسانی که خارج از منحنی نرمال و منحرف هستند را به همه ی افراد جامعه تعمیم بدهیم. مدیران امنیتی و انتظامی ما بسیار کارآمدتر و توانمندتر از این حرف ها هستند و می توانند آن درصد کمی از افراد مشکل ساز را کنترل کنند طوریکه نظم، امنیت و انسجام اجتماعی مختل نشود.”
🔸برای مطالعه ادامه نوشته، Instant View را فشار دهید 🔻
1freeman.net/ref/14

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology