✅برابری جنسیتی، ملاحظات و نقش پر رنگ سیاست گذاری اجتماعی. (به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی). ✍محسن

✅برابری جنسیتی، ملاحظات و نقش پر رنگ سیاست گذاری اجتماعی
(به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی #زن)
✍محسن #زارع
کارشناس ارشد سیاستگذاری اجتماعی

جنبش برابری جنسیتی یکی از مهم ترین جنبش ها در دوران مدرن بوده است.
حرف ها و نظرات و نظریات مختلفی در این مسئله مورد بحث و بررسی قرار گرفته و موضوع همیشه مورد مناقشه بین سیاستمداران، اندیشمندان و فعالان حقوق زنان بوده است.
من معتقدم زمانی می توان درباره آزادی و برابری زنان سخت گفت که در تمام حوزه ها این برابری به طور برابر ۵۰ /۵۰اعمال شود و تنها به مبارزه برای بخشی از حقوق اقدام نشود.
آزادی و برابری در خصوصی ترین حوزه ها از انتخاب آزادانه گرایش جنسی و آزادی در برقراری رابطه جنسی قبل از ازدواج، آزادی پوشش و...
و همچنین در حوزه هایی عمومی چون حق انتخاب شغل، حق اشتغال، حق تحصیل برابر حق مالکیت و ارث به طور برابر از موارد مهم در این زمینه است که برای رسیدن به نوع ایده آل برابری جنسی در یک جامعه ضروری است.
اما سوال اینجاست...
رسیدن به حقوق به چه روش و در چه مدت زمانی
رسیدن به تمام حقوق و وضعیت زندگی که در نوع ایده آل برابری جنسیتی وجود دارد در هر جامعه با ملاحظاتی همراه خواهد بود.
در بسیاری از جوامع به دلیل عدم وجود نهادها و مبارزات مدنی که در مدت زمان طولانی و با صبر و گفتگو به دست می آید جنبش های حقوق زنان و برابری جنسیتی با عدم توفیق روبرو می شوند.
باید با توجه به وضعیت کنونی نظام باورها و عقاید و رشد فکری جامعه به صورت قدم به قدم و ابتدا تشکیل گروهها و انجمن هایی که اعتقاد به کار مداوم و تدریجی دارند این اهداف را پیش برد وگرنه با حالت قهری واقعیت اجتماعی چون مردسالاری روبرو خواهند شد و در نطفه این جنبش ها خفه می شوند.
سیاستگذاری اجتماعی با توجه به حوزه های مهم تحت پوشش چون اموزش و بهداشت و شرایط کار و عدالت کیفری می تواند در این امر مثمر ثمر باشد و جنبش ها می توانند با تشکیل گروهها به طور تدریجی به سمت حوزه های سیاستگذاری اجتماعی بروند تا بتوانتد قدم به قدم هم به تغییر نطام باورهای اجتماعی کمک کنند و از نظر حقوقی و سیاسی مطالباتشان را بر کرسی بنشانند.

#جامعه
#روز_جهانی_زن
#مارس
#8march
#womensday

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw