✅ درس‌های انتخابات برای دولت دوازدهم. ✍🏻علی

✅ درس‌های انتخابات برای دولت دوازدهم
✍🏻علی #سرزعیم

پیروزی آقای روحانی در انتخابات دوازدهم را نه از منظر یک طرفدار بلکه از جانب دیگری هم می توان جشن گرفت و آن جشن گذر از پوپولیسم است. نتیجه انتخابات نشان داد که یارانه دیگر برگه برنده ای نیست که با آن بتوان نتیجه انتخابات را رقم زد و اگر آقای احمدی نژاد یا بقایی رد صلاحیت نشده بودند شکوه این پیروزی به مراتب بیشتر می شد. در عین حال باید نقدهایی که به دولت مطرح می شد را جدی گرفت و مواردی که درست بود را به خاطر داشت و به سمت اصلاح آن رفت. از قدیم همواره گفته اند که حداقل از مخالف می توان نقاط ضعف خود را آموخت. دولت یازدهم نیز از همین زاویه باید به آسیب شناسی عملکرد خود بپردازد.
یکی از نکاتی که رقیبان بر آن تاکید می کردند آن بود که پول یارانه با توجه به تورم ارزش خود را در طی زمان از دست داده است و خانواده هایی که هیچ درآمد دیگری جز یارانه ندارد با عسرت و تنگنای زیادی مواجه هستند. این نکته اساسی را نباید فراموش کرد و نباید وسوسه شد که بهانه پیروزی این قشر مهم در جامعه را نادیده گرفت و دردهایشان را فراموش کرد. واقعیت آنست که تورهای حمایتی که سازمان بهزیستی و کمیته امداد فراهم می کند چنان سوراخ های بزرگی دارد که همه فقرای کشور را در بر نمی گیرد. به همین دلیل بخشی از فقرای کشور مشمول ترتیبات حمایتی این دو نهاد نمی شوند. یارانه نقدی به خوبی می توانست این قشر را مورد حمایت خود قرار دهد. تعلل دولت در هدفمند کردن یارانه یعنی قطع یارانه بخشی از جامعه و پرداخت آن به اقشار ضعیف موجب وخامت وضعیت این بخش از جامعه شده است. اگرچه دولت تلاش کرد در بودجه سال 96 مستمری اقشار تحت پوشش دو نهاد حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی را سه برابر کند ولی این ترتیبات مشمول کسانی که فقیر هستند ولی تحت حمایت این دو نهاد نیستند نمی شوند. دولت اینک پایگاه اطلاعاتی لازم برای هدفمند کردن یارانه را در اختیار دارد.
پیام دومی که کارزار مخالفان آقای روحانی به همراه داشت آنست که مبارزه بیشتر با فساد مطالبه جدی جامعه است. اگرچه دولت در این راستا گام های مهمی برداشت اما این گام ها کافی نیست و جامعه انتظار دارد تا شیوع فساد کمتر شود. دولت دوازدهم موظف است طبق وعده ای که داده آزادی دسترسی به اطلاعات و شفافیت دستگاه های دولتی و حمایت قضایی از افشاکنندگان فساد را عملی کند. بی تردید رونق اقتصادی جز در پرتو کاهش فساد ممکن نیست و کاهش فساد نه تنها مطالبه نامزدهای رقیب بلکه مطالبه آحاد هوادار آقای روحانی بوده و هست.
پیام سوم جامعه ضرورت توجه به اشتغال است. تردیدی نیست که فشار بیکاری پیوسته بر دوش جامعه ایران بیشتر خواهد شد و دولت ناگزیر است تا این موضوع را پیوسته مطمح نظر قرار دهد. اولویت اصلی کشور باید تمهید شرایط لازم برای حل مسئله اشتغال باشد. همه سیاستهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی خارجی با محوریت اشتغال مورد بازبینی قرار گیرد تا به فضل خدا از وخامت مسئله کاسته شود. مطالعات و بررسیهای دولت یازدهم در عرصه طرح کارورزی باید به سرعت به اجرا درآید و اگر دیگر نامزدها ایده های ارزشمندی دارند از آن ایده ها استفاده شود.
پیام دیگر این انتخابات لزوم جوانگرایی کابینه دولت است. جوان تر شدن سن کابینه از جمله مطالبات جامعه از آقای روحانی است و بالابودن میانگین سنی کابینه به نقطه ضعفی برای ایشان تبدیل شده بود که از همین زاویه به ایشان حملات متعددی می شد. لازم است که با روی کار آمدن نسل جدید در جامعه، مدیران جدیدی به کشور معرفی شوند و دولت دوازدهم ریسک تغییر را پذیرا گردد. شاید در زمانی که دولت یازدهم به روی کار آمد شرایط چنان وخیم بود که نمی شد پذیرای شخصیت های جدیدی شد اما امروزه وضعیت عادی است و می توان انتظار داشت که افراد جدیدی در سمت های عالی ظاهر شوند.
پیام آخری که مردم با رای شان نشان دادند مطالبه آرامش و تعامل با جهان است و اتفاقا نکته خوبی که در سخنان آقای رئیسی به عنوان رقیب آقای روحانی وجود داشت لزوم افزایش تجارت با کشورهای همسایه بود. این دو نکته در واقع همسو با هم هستند. تاریخ نشان داده که هر جا روابط تجاری مستحکمی برقرار شود احتمال تقابل کم می شود. باید افزایش تجارت با همسایگان را مورد توجه ویژه قرار داد و به آن اهتمام ورزید. تنها در این وضعیت است که می توان به محرومیت زدایی از استانهای مرزی امیدوار بود.

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ