❌تصادف ساختگی و ایراد جرح عمدی برای دریافت دیه.. 🖊زهره غلامعلی زاده

❌تصادف ساختگی و ایراد جرح عمدی برای دریافت دیه

🖊زهره غلامعلی زاده

🛑 به تازگی در تهران و سایر کلانشهرهای کشور شاهد پدیده ای تحت عنوان ایراد جرح عمدی برای دریافت دیه از طریق تصادف هستیم.


🛑افرادی که بر اثر فشار زندگی و فقر خود را به صورت عمدی در خیابان ها و اتوبان ها جلوی ماشین هایی که با سرعت زیاد در حال حرکت هستند می اندازند، بلکه جرحی بر آنها وارد گردد تا بتوانند دیه ای دریافت کنند.


🛑فقر نه تنها افراد را به سمت و سوی فروختن فرزند و اعضای بدن و....کشانده که جدیدا باعث گردیده که فرد با جان خود بازی کند، بلکه از این راه بتواند شکم خود (اگر زنده بماند) و فرزندانش را سیر کند یا در صورت اعتیاد بتواند پول مواد خود را درآورد.


🛑 قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵ این خسارت های واردشده به شخص را براساس مواد ۶۱ و ۶۲ این قانون بررسی و برای تصادفات ساختگی ، انجام اعمال متقلبانه مانندتعویض خودرو در صحنه تصادف و ایجاد خسارت های عمدی بدنی جرم انگاری کرده است.


🛑قانونگذار برای افراد کلاهبرداری که تصادفات ساختگی را طراحی می کنند تا دو سال حبس و پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر دیه ای که اخذ کرده در نظر گرفته است.


🛑اما همانطور که بیان شد همه این موارد به وضعیت بد اقتصادی جامعه و فقر برمی گردد.فقر ریشه بسیاری از معضلات اجتماعی است که گریبانگیر جامعه است.


🛑در بسیاری از این صحنه های تصادف فرد آسیب جسمانی شدیدی می بیند که تنها توجیه برای این کار نیاز مادی است که فرد حاضر می شود برای به دست آوردن پول مثلا دندان هایش بشکند و یا تا ابد نقص عضو شود، همانطور که در بالا اشاره گردید این کار از جهاتی شبیه فروش اعضای بدن برای به دست آوردن پول است.


🛑در هردو این پدیده ها فرد به جایی می رسد که برای تامین مخارجش از سلامتی خود می گذرد اما تفاوت این اقدام با فروش اعضای بدن گاهی این است که این پدیده نوعی اخاذی، باجگیری و کلاهبرداری است.


🛑برای حل این معضل ابتدائا متولیان امر همانطور که بارها بیان شده می بایست برای ریشه کن کردن فقر و بیکاری چاره ای بیندیشند تا یک فرد از سر ناچاری جان عزیز خود را- که امانتی است از جانب خداوند باریتعالی و باید در جهت حفظ این امانت تلاش کند-بر دستان خود قرار دهد و خود را زیر لاستیک های ماشین بیندازد.


🛑ثانیا بعضی از رانندگانی که با فردی تصادف می کنند و موجب جرح آن فرد می گردد به جای پرداخت پول به عنوان خسارت وارده، هرچند اندک، در همان صحنه تصادف و ختم غائله در همان لحظه، می بایست حتما از طریق مراجع قانونی برای پرداخت دیه اقدام کنند تا افرادی که برای کسب پول عمدا دست به چنین رفتار وحشتناکی می زنند مطابق قانون بیمه اجباری مصوب ۱۳۹۵ شناسایی و مجازات گردند.

#تصادف
#فقر
#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
@atu_sociology