✅ ضرورت اجتماعی انتشار «آمارهای انتخاباتی به تفکیک شعب اخذ رای». ✍ محسن ‌زاده

✅ ضرورتِ اجتماعی انتشار"آمارهای انتخاباتی به تفکیک شعب اخذ رای"
✍ محسن #شریف‌زاده

این یادداشت با استفاده از مطالب فصل دوم کتاب "رفتار انتخاباتی مردم ایران" نوشته شده.

((توضیح نویسنده: در سال 94 و قبل از برگزاری انتخابات مجلس دهم تلاش کردم تا دولت روحانی آمارهای انتخاباتی را به تفکیک شعب منتشر نماید ولی به نتیجه نرسیدم. البته الزام قانونی هم وجود ندارند اما با انجام اینکار مردم به راحتی می‌توانند در مورد صحت آمارها به اطمینان برسند. به دولت روحانی اعتماد داشتم و تلاشم برای آن بود که دولت‌های بعدی ملزم به انجام آن گردند. امید است دولت روحانی در انتخابات اردیبهشت96، آمارها را به تفکیک شعب اخذ رای اعلام نماید. زیرا دو قطب انتخاباتی موجود، نسبت به یکدیگر بی‌اعتمادند و امکان بروز بحران وجود دارد. با انتشار "آمارهای انتخابات به تفکیک شعب اخذ رای"، بدنه جامعه نسبت به نتایج انتخابات به اطمینان رسیده و یک مقاومت اجتماعی در مقابل بحران آفرینی‌های احتمالی شگل می‌گیرد. سابق بر این و پس از انتخابات مجلس نهم در سال90، آمارهای انتخاباتی به تفکیک شعب اخذ رای اعلام شد. آن اقدام بقدر ارزشمند بود که فصل دوم کتاب "رفتار انتخاباتی مردم ایران" را به تجزیه و تحلیل آن انتخابات اختصاص دادم. این کتاب در اسفند95 توسط شرکت سهامی انتشار به چاپ رسید.))

انتخابات جاری به نحوی غیر منتظره به سمت اقبال عمومی حرکت می‌کند. البته هنوز اقشار وسیعی تمایل به مشارکت نشان نداده اند ولی سمت و سوی حرکت، نشان از مشارکت بالا در این انتخابات دارد. از طرف دیگر شاهد اوج‌گیری یک دو قطبی در میان شرکت کنندگان در انتخابات هستیم.
برای این شور و شوق، چه آینده ای تصور می‌شود؟ وضعیت جامعه نشان می دهد که با دو جمعیتِ تقریباً مساوی که آرزوهای متفاوت دارند روبرو هستیم و ظاهراً به سوی یک جامعه دوقطبی در حال حرکت هستیم. در چنین وضعیتی مهم نیست که چه کسی پیروز انتخابات است، مهم آن است که رئیس جمهور آتی با قریب به نیمی از جمعیت کشور مواجه است که با بی‌اعتمادی به او و کارهای او نگاه می کنند.
حرکت در چنین جامعه ای بسیار حساس و نیازمند دقت نظر است. این دو قطبی در شهرهای بزرگ به یک صورت جلوه می‌کند و در شهرهای کوچکتر یا روستاها به شکل حساس‌تری خود را نشان می دهد. در فردای انتخاباتِ96، جامعه نیازمند آرامش و اعتماد عمومی است.


اعتماد به آمارهای اعلام شده

در اولین قدم جامعه نیاز دارد که به آمارهای انتخاباتی اعلام شده اعتماد کند. مهم آن است که جریان‌های مختلف اجتماعی بپذیرند که هر آنچه اعلام شده صحیح است. مهم آن است که هر جریانی به موفقیت رسید و رئیس جمهور مطلوب‌اش انتخاب شد، بتواند به آمارهای اعلام شده اعتماد کرده و وزن واقعی خود را در آمارهای اعلام شده ببیند. لازم است جریان پیروز، بر اساس شایعات و تحلیل‌های بی‌مبنا، خود را قوی‌تر نداند و دچار خود بزرگ بینی نشود. همچنین مهم است که جریان پیروز، رقیب را حقیر نپندارد. بسیار اهمیت دارد که جریان شکست خورده نیز بتواند به آمارهای اعلام شده اعتماد کرده و ضمن اطلاع از محدودۀ قدرت و بنیۀ اجتماعی خود، به واقعیت و میزان قدرت و وسعت رقیب وقوف داشته باشد.


انتشار ریز آمارهای انتخاباتی، رمز اعتماد عمومی

لازم است در این انتخابات نیز آمارهای انتخاباتی مشابه با سال90 به تفکیک شعب اخذ رای منتشر شود. آن زمان انتخابات از طرف منتقدان تحریم شده بود و آقای خاتمی نیز به دلیل شرکت در رای‌گیری به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. اما بخش اصلی آمارهای انتخابات که به شکل ریز و به تفکیک شعب منتشر شد مورد قبول واقع شد و نقد و تشکیکی در مورد آن منتشر نشد. این اقدام نشان از درایت تصمیم گیرندگان اصلی داشت و مبنایی بود برای جلب اعتماد عمومی که در تداوم خود به حضور 73 درصدی مردم در انتخابات ریاست جمهور92 منجر گشت.



اقدام بدیع وزارت کشور در "اعلام تعدادک آرا به تفکیک شعب"

وزارت کشور به فاصله کوتاهی پس از برگزاری انتخابات مجلس در اسفند سال 1390، در یک اقدام غیر‌منتظره، تعداد آرای تمامی کاندیداهای نمایندگی مجلس را به تفکیک شعب اخذ رأی منتشر نمود. "انتشار آرا به تفکیک شعب"، دلیلی بر صحت ارقام منتشره است.
ادامه نوشته را در لینک زیر بخوانید👇
🔅 goo.gl/Iy6QPc

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ