▫️ آنومی اجتماعی، جرم، تنبیه در زنگ رفاه اجتماعی. 🖋 نرگس مهری

▫️ آنومی اجتماعی، جرم، تنبیه در زنگ رفاه اجتماعی
🖋 نرگس مهری

با نگاهی عمیق به وضعیت اجتماعی ایران که در کلان شهرها ،برخی مولفه ها مانند دستیابی به منابع رفاه با شتاب بیشتری در حال رشد است اما در مقابل جامعه ایران، در برخی حوزه ها مانند: اعتماد ، مشارکت و تعامل اجتماعی که هر سه از شاخص های سرمایه اجتماعی می باشند ،نزدیک به سقوط است و این اتفاق ناخوشایند را می توان نتیجه بی توجهی و احیانا بی اهمیت بودن این موضوعات درنزد مسئولان و مدیران حکومتی دانست .چه بسا در این چند دهه ، مدیران مختلفی پشت میزهای مدیریت نشسته اند و بعد از ترک مسئولیت، مردم تنها متوجه ناکارآمدی مدیران می شوند و جالب اینجاست که همه خود را مبری از هر گونه خطا می دانند و به قول روانشناسان، کانون کنترل اکثریت آن ها بیرونی است و دائم مشکلات را بر گردن دیگران می اندازند و اینگونه خود را بدون خطا معرفی میکنند. اگر در ایران ، سیستم شایسته سالاری درست اجرا میشد، اگر سیستم های کنترل و نظارت به جای صرف وقت خود برای فیلتر تلگرام و یا هر تکنولوژی دیگر صرف نظارت بر اجرای قوانین می گردید اینگونه به صورت میلیاردی اختلاس ها روی نمی داد که مردم آنچنان بی اعتماد بشوند که حتی دیگر برایشان منافع جمع ارزشی نداشته باشد و این نمود،خود را در صف طولانی دلار نشان می دهد .

باید پذیرفت که اشتباهات زیادی در مدیریت کشور داشته ایم وضعیف کار کرده ایم. تنها ، داشتن نیروی نظامی قوی، دلیل بر رفاه و امنیت مردم آن کشور نیست ؛ چه هراندازه مردم یک کشور در امنیت و رفاه بیشتری باشند، به همان اندازه به کشور، حکومت و دولت خویش وفادار خواهند بود ؛ در بسیاری از کشورهای اروپایی به خصوص، کشورهای شمال اروپا (اسکاندیناوی) نیروی نظامی قوی وجود ندارد بلکه سیستم مدیریتی کارآمد است که نهایتا منجر به توسعه پایدار با تمام شاخص های آن شده و علت اصلی آن هم سطح بالای رضایتمندی در این کشور هاست.

برمی گردیم به ایران خودمان که وضعیت بحران های اجتماعی در کلان شهر ها، به خصوص در پایتخت بسیار شدید تر است زیرا اختلاف طبقاتی حاصل از فرصت های ایجاد شده نامشروع برای عده ای، جهت رسیدن به اهداف خود، روز به روز در حال افزایش است. درچنین جامعه ای که این فاصله بیداد می کند، پیش بینی ناامیدی و ناخشنودی طبقه متوسط و ضعیف مشکل نیست .

🔰 برای مطالعه ادامه نوشته، Instant View را فشار دهید
🔹 engare.net/r101

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology