✅ جذبه‌ی سیاسی در زمینه‌ی جنسیتی. 🖋 محمد اناری

✅ جذبه ی سیاسی در زمینه ی جنسیتی
🖋 محمد #زینالی اُناری

📍 فضای عمومی ایران خیلی ظریف و حساس شده و هر آن ممکن است حساسیت آن برانگیخته شده و هر تحلیل بی اساسی به سرعت ذهن و فکر مردم را جهت دهد. یکی از دلایل آن این است که فقر سواد رسانه ای و به طور کلی فقر فلسفه و تعقل در تعاملات عمومی مردم ایران بیداد می کند و ضمن این که هیچ نکته ی مهمی را به درستی در نمی یابد، به سرعت نیز آفت می پذیرد. این شرایط، بسیار بحرانی و نگران کننده است و هر آن ممکن است مانند یک بمب بترکد.

از گذشته بسیار تکرار می کردند که یا رب مباد که گدا معتبر شود، یا یکی از ضرب المثل های محلی می گوید که یک گدا وقتی هم ارباب شود، رفتارهای قدیمی او تا چهل نسل خانواده اش بقا خواهد داشت. جامعه ی ما از نظر ارتباطی و تعاملات عمومی به شدت فقیر بوده و در خصوص تفاهمات عمومی به شدت بی تجربه است. چرا که جامعه ایران با دولت تدبیر و امید و همین نمایندگان مظلوم در حال توسعه ی فضاهای ارتباطی است.

اهر آن ممکن است که اتفاقی بیفتد و هزاران تحلیل گر فاقد سواد رسانه ای آن را عَلَم کنند و مدعی حقیقتی باشند که تنها برای خودشان عیان است. و این نشان می دهد که توسعه ی ارتباطی اگرچه نتایج اجتماعی خوبی خواهد داشت، اما باید در این زمینه به توسعه ی فرهنگی هم دقت نمود و یکی از ضرورت های آن، انجام مطالعات و برنامه های عمومی ای است تا سواد فلسفی مردم را از دگرگونی طبع ارتباطی خود بالا ببرد.

اما ارتباطات عمومی بی تجربه ی ما ممکن است در غیاب توانمندسازی و ورود تحلیل گران واقعی، به زودی خود را می بازد و چه بسا موضوعی را در کل جامعه به طور کل غلط جا بیندازد. یکی از این اتفاقات، جوی بود که بعد از عکس صمیمانه ی نمایندگان مجلس با خانم موگرینی- که چند سال قبل اولین شخصیتی بود که بعد از موفقیت مذاکرات طاقت فرسای ایران و اروپا به ایران آمد- رخ داد. سپس به دلیل فضای فکری جنسیت زده ی ایرانی، کدبندی عکس انداختن آقا ازخانم به سرعت مورد توجه قرار گرفته و نمایندگان مذکور مورد شماتت افکار عامه قرار گرفتند.

فضای اجتماعی ایران، به شدت دچار جنسیت زدگی شده و جذبه ی زنان را تنها به کالبد و شخصیت زنانه ی آن ها اختصاص داده است و این پیش زمینه ی ذهنی به خاطر تجربه های متفاوت نمایندگان فعلی در زندگی روزمره شان، در مورد آنان صادق نیست. اما طبیعی است که مردم با پیش زمینه های تجربی خود و آثار سوء قوانینی که همزاد با تبلیغ و فروش لوازم آرایشی و عمل جراحی در گذشته به تفکیک روابط زن و مرد و رازورزانه تر شدن آن هم کمک کرده است، در مورد اتفاقات روز قضاوت می کنند.

تفکیک جنسی فراوانی که در جامعه ایرانی و در تمام رده ها وجود داشته، موجب شده که کمپلکسی از قضاوت های ساده شکل گرفته، نثار نمایندگان شود. پیچیدگی ماجرا به این دلیل است که زن بودن همکار دیپلماتیک، خارجی بودن او، تفکیک های رایج جنسیتی در ایران و انتظارات (برخی از) مردم از عمل نمایندگان به عرف رایج از نقطه نظر روابط جداسازی شده موجب شد که چنین حیرتی در جامعه شکل بگیرد.

هر شخصی ممکن است در هنگام حضور و ورود یکی از همکاران جهانی عرصه ی دیپلماسی که بعد از سالها درگیری و مشکلات اساسی برای ایران، مذاکرات را به نتیجه رسانده است، با او احساس صمیمیت کند. طبیعی است که حد معقولی از صمیمیت میان همکاران وجود داشته و این موضوع فارغ از جنسیت، به جذبه ای است که یک شخصیت سیاسی ورای کالبد جنسی خود و با رعایت موازین اخلاقی و بومی کشورها عمل می کند.

باید تذکر داد که این یک رابطه ی همکاری و جذبه ی شخصیت اداری و علمی فرد بوده و همچنین، نمایندگان افرادی هستند که اغلب با حمایت لیست امید در مجلس نشسته اند و عکس العملی که از بابت قوانین و انتظارات جدایی سازی و سخت گیریهای نمایندگان اصولگرا و همفکران امروزی شان نثار نمایندگان لیست امید می شود، بی انصافی است.

#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology