🔅میشل فوکو (مفاهیم).. 🖊جورج …📍:

🔅میشل فوکو(مفاهیم)

🖊جورج #ریتزر


📍 #مشاهده_ی_سلسله_مراتبی:
توانایی مقامات در یا نزدیک راس یک سازمان برای تحت نظارت گرفتن همه ی آن چیزی است که با یک نگاه کنترل میشود.
#سراسربین:
ساختاری که به فر دارای #قدرت(برای نمونه مامور زندان) امکان مشاهده ی کامل گروهی از مردم (برای نمونه زندانیان) را می دهد.

#جامعه_ی_انضباطی:
جامعه ای که در آن اعمال کنترل بر مردم شدید است.
#قضاوت_های_بهنجارساز:
آنانی که در مسند #قدرت قرار دارند می توانند تعیین کنند که در ابعاد گوناگون چه چیزی بهنجار و چه چیزی نابهنجار است. آنگاه مقامات یا عاملان آن ها می توانند افرادی را که هنجارها را نقض می کنند و نابهنجار در نظر گرفته می شوند، مجازات نمایند.

#امتحان:
یک روش مشاهده ی زیردستان و قضاوت درباره ی کار آن ها است. این امر شامل بازسنجی و زیر نظر گرفتن زیردستان و ارزیابی کار آن ها می شود؛ امتحان توسط افراد مسئول در یک محیط معین انجام می گیرد و شامل قضاوت های بهنجارساز درباره ی آنچه یک نمره ی بسنده هست و نیست، می شود.
#فیزیک_خرد_قدرت:
این عقیده که #قدرت در سطح خرد وجود دارد و شامل تلاش ها جهت اعمال آن و نیز تلاش ها جهت به چالش کشیدن اعمال آن می شود.

#نهادی_زدایی_شدن:
فرآیندی که در دهه 1960 شروع شد و با درمان دارویی جدیدی امکان پذیر گشت، مشتمل بر بستن بسیاری از نهادهای روان پزشکی و رهاسازی بسیاری از بیمارانی بود که برای باقی ماندن در جامعه ی بزرگتر به حال خود رها شدند.

#مجمع_الجزایر_بازداشتگاهی:
تصویری از جامعه ای است که از این عقیده بر می آید که #انضباط بر جامعه هجوم می آورد. این بدین معنی است که این فرآیند بر برخی از بخش های جامعه تاثیر می گذارد و بر برخی دیگر نه،یا ممکن است در زمانی بر برخی از بخش ها تاثیر بگذارد و در زمانی دیگر بر برخی دیگر بنابراین ،آن مجموعه ای از مراکز انضباطی را در میان جهانی ایجاد می کند که در آن سایر محیط ها کمتر تحت تاثیر گسترش آن #جامعه_ی_انضباطی هستند یا تحت تاثیر آن نیستند.

🔰مبانی نظریه ی جامعه شناختی معاصر و ریشه های کلاسیک آن

مترجمان: خلیل میرزایی/علی بقایی

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology