‌🔹آمار بازماندگی از تحصیل در ایران

‌🔹آمار بازماندگی از تحصیل در ایران

🔸براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، آمار بازماندگی از تحصیل در سال ۱۳۹۵ حدود ۱ میلیون نفر بیش از آماری است که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است. براساس این گزارش که در اسفندماه ۱۳۹۷ منتشر شده است، بیش از ۱ میلیون و ۷۳۸ هزار نفر از جمعیت لازم‌التعلیم کشور (گروه سنی ۱۷-۶ سال) از تحصیل بازمانده‌اند. این آمار، غیر از افراد بدون شناسنامه است.

🔸براساس سرشماری جمعیت سال ۱۳۹۵، حدود ۴۰۷ هزار نفر از کودکان ۹-۶ ساله (۸ درصد از کل این گروه سنی) بازمانده از تحصیل‌اند که از این تعداد حدود ۲۴۱ هزار نفر هیچگاه به مدرسه نرفته‌اند و مابقی ترک تحصیل کرده‌اند. همچنین حدود ۲۴۵ هزار نفر از افراد ۱۴-۱۰ ساله بیرون از مدرسه هستند که از این تعداد بیش از ۷۴ هزار نفر تاکنون به مدرسه نرفته‌اند.

🔸حدود ۸ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر از جمعیت ۶ سال به بالای کشور بیسواد هستند که حدود ۲ میلیون و ۸۶۰ هزار نفر از این افراد زیر ۴۹ سال سن دارند. در این گزارش، قوانین و مقررات مربوط به آموزش اجباری و سوادآموزی از سال ۱۲۹۰ تاکنون فهرست شده است. میزان باسوادی جمعیت بالای ۶ سال کشور از حدود ۱۵.۱ درصد در اولین سرشماری کشور (۱۳۴۵) به ۸۷.۶ درصد در آخرین سرشماری (۱۳۹۵) رسیده است.

🔸براساس این گزارش، تاکنون قوانین و مقررات مربوطه بر مواجهۀ حقوقی و قضایی با خانواده‌ها تمرکز داشته‌اند و فرض را بر ضعف خانواده‌ها در این زمینه می‌دانسته‌اند، درحالی‌که مهم‌ترین عامل بازماندگی از تحصیل به‌ویژه در مقطع متوسطه به‌دلیل عدم دسترسی به امکانات آموزشی به‌ویژه برای دختران است و ازاین‌رو باید «تکلیف دولت به آموزش رایگان» و «دسترس‌پذیرکردن امکانات آموزشی» محور اصلی سیاست‌گذاری‌ها باشد.
🔗 از کانال سیاستگذاری اجتماعی (دکتر رضا امیدی)

📃 دسترسی به متن کامل گزارش در پیوست🔻

💡 #رسانه شمایید. اگر می‌پسندید، برای دوستان‌تان بفرستید.

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology