▫️ اعطای تابعیت به مادر ایرانی‌ها نتیجه پژوهش‌های اجتماعی است. 🖋 قمر تکاوران

▫️ اعطای تابعیت به مادر ایرانی ها نتیجه پژوهش های اجتماعی است
🖋 قمر تکاوران
کارشناسی ارشد علوم اجتماعی از دانشگاه تهران

✅پاسخ به یادداشت های ریحانه قبادی

📌پژوهش های میدانی دقیقی در این زمینه انجام شده است که همگی نتیجه اش دادن تابعیت به مادر ایرانی ها بوده است. پژوهش وزارت رفاه، ۱۵۲۷۸ نفر شرکت کننده داشته است و آمار و ارقام دقیقی در این خصوص دارد و آمارهای آن در خبرگزاری ایسنا و دیگر خبرگزاری ها موجود است. به علاوه، طبق اعلام مرکز پژوهش های مجلس، مطالعه کتابخانه ای مفصلی در این خصوص انجام شده و در اختیار نمایندگان قرار گرفته. پژوهش کیفی در این خصوص را هم خود من انجام داده ام و آماده پاسخگویی به سوالات شما هستم. کارهای دیگری هم در این باره انجام شده است.
📌در مورد نمونه آماری پژوهش وزارت رفاه و توزیع شرایط اقتصادی اجتماعی و فرهنگی که پرسیده اند. وزارت رفاه برای انجام این پژوهش شماره پیامکی را در تلویزیون زیرنویس کرد و زنانی که همسر خارجی داشتند به این شماره پیامک زدند که بعدا با آن ها تماس گرفته شد. می بینید که جمع آوری داده ها کاملا تصادفی بود و بدبینی شما نسبت به سوگیری داده ها نمی تواند صحت داشته باشد. جامعه آماری این پژوهش هم به اندازه ای وسعت دارد که قابل اتکا باشد. شما اگر پژوهش دقیق تری می توانید انجام دهید، شخصا نتایج آن را از شما خریدارم.
📌اگر دکتر میدری آنان که از سر اجبار تن به این نوع ازدواج ها داده اند را عده ای می دانند و معتقدند که اکثریت نیستند، حرف شان مبتنی بر پیمایشی است که ۱۵ هزار نفر شرکت کننده از سراسر ایران داشته. شما که تعداد ازدواج های اجباری زنان ایرانی با مردان خارجی را قابل توجه می دانید حرف تان بر چه پایه استوار است؟
📌آنجا که از کودک همسری صحبت می کنید خلط مبحث کرده اید. انگار فقط افرادی که با مرد غیرایرانی ازدواج کرده اند درگیر مساله اجبار یا کودک همسری هستند. نباید فراموش کنیم که این مساله در ازدواج با ایرانی هم وجود دارد و نکته مهمتر آنکه راه حل کودک همسری در جای دیگر (تصویب منع کودک همسری) است و نه تصویب نکردن اعطای تابعیت به مادر ایرانی ها. تابعیت حق مادر ایرانی هاست و مخالفت با آن نه راه حل است و نه حتی می تواند صورت مساله را پاک کند چرا که این ازدواج ها همواره وجود داشته و خواهد داشت. مخالفت با آن فقط به محرومیت عده ای از حق و حقوق شان منجر می شود.
📌در آخر باید بگویم اگر می توانستید با این زنان همدلی (همان empathy وبر) کنید بدون شک لزوم حمایت حقوقی از این زنان را متوجه می شدید. چیزی که من در مصاحبه با این زنان و فرزندان شان درک کردم. من هم زنان دارای همسر افغانستانی و عراقی دیده ام، هم اسپانیایی و فرانسوی. دوست دارم از شما بپرسم که اگر روزی با یک مرد غیرایرانی ازدواج کنید تکلیف فرزندتان چیست؟ آیا دوست دارید شناسنامه ایرانی داشته باشد؟

#نویسنده_مهمان

💡 #رسانه شمایید. اگر می‌پسندید، برای دوستان‌تان بفرستید.

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology