‌📚 کتاب «اصول و مبانی بیمه‌های اجتماعی» تالیف علی اخوان بهبهانی از طرف بخش انتشارات موسسه عالی پژوهش منتشر شد

‌📚 کتاب «اصول و مبانی بیمه های اجتماعی» تالیف علی اخوان بهبهانی از طرف بخش انتشارات موسسه عالی پژوهش منتشر شد.
این کتاب همانطور که از عنوان آن پیدا است به مبانی و اصول بیمه های اجتماعی، تعریف مفاهیم این حوزه، مبانی نظری و تاریخچه شکل گیری بیمه های اجتماعی می پردازد. در این کتاب مباحث پایه بیمه های اجتماعی، تجربه کشورهای پیشرفته و همچنین تجربه خاص ایران مطرح شده است. این روزها مباحث زیادی در حوزه سیاست گذاری و همچنین در حوزه عمومی در مورد ضرورت اصلاح تامین اجتماعی و همچنین نقش آن در توسعه، مطرح شده است. این در حالی است که ایده هایی که در این حوزه مطرح می شوند؛ گاها نه تنها مسائل و مشکلات بیمه های اجتماعی را حل نمی کنند، بلکه مشکلاتی را هم به آن اضافه می کنند. دلیل اصلی این امر عدم آشنایی سیاستگذاران و تصمیم گیران با مسائل این حوزه است.
کتاب حاضر با شناسایی این مسئله سعی کرده است تا به شکلی جامع امکان آشنایی خواننده ها با مسائل بیمه ای را فراهم کند و تمامی حوزه های آن را پوشش دهد. تا حالا کتاب های زیادی از جمله توسط موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در مورد مباحث مختلف بیمه های اجتماعی منتشر شده است. این کتاب به نوعی مباحث مهم این کتاب ها را پوشش می دهد.
تأمین اجتماعی به عنوان يك نياز بشري در سراسر جهان مورد استفاه قرار می گیرد و زندگی اکثر انسانها را به نوعي تحت تأثیر آن قرار گرفته است. تأمين اجتماعي به مفهوم كنوني خود حاصل يك روند تاريخي طولاني است. اين روند با احساس نياز انسان به امنيت اقتصادي در رويارويي با خطرات اجتماعي آغاز شد و به تدريج در طي قرون و اعصار با تغييرات اوضاع اجتماعي، اقتصادي، سياسي و فكري جوامع انساني متحول شد تا به وضع كنوني خود رسيد و همچنان نيز در حال تغيير است.
بر این اساس نظام‌هاي تأمين اجتماعي متفاوتی در كشورهاي مختلف شكل گرفته است كه هرچند از لحاظ مقررات و دامنه شمول از تفاوت هايي برخوردار است، اما از نظر اصول، عملكرد و تعهدات و مزايا تا حد زيادي به يكديگر شباهت دارند و از الگوهاي تقريبا مشخصي تبعيت مي كنند که هر نوع سیاستگذاری و تصمیم گیری در این حوزه نیازمند درک و فهم آنها است.
نياز بشري و اهميت تامين اجتماعي از يكسو و چالشهاي موجود در اين حيطه و بحرانهاي ناشي از ناكارامدي صندوقهاي بازنشستگي از سوي ديگر اين ضرورت را ايجاد كرده است كه اصول و مفاهیم تأمين اجتماعي همراه با زمینه¬های تاریخی و تجارب مختلف در اين زمينه بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
با توجه به این مسئله، هدف اصلی این كتاب، آشنایی خواننده با مفاهیم کلیدی و اساسی بیمه‌های اجتماعی (به عنوان یکی از مؤلفه‌های تأمین اجتماعی) و همچنین مفهوم تأمین اجتماعی است. در كتاب پيش رو سعي شده است در چهار فصل ضمن آشنایی مختصر با تعریف، مفاهيم و تاريخچه تأمین اجتماعی، به مبانی نظری تأمین اجتماعی، بستر اقتصادي نظام تأمین اجتماعی، نظام های چندلایه تأمین اجتماعی و اصول و مبانی تأمین اجتماعی از دیدگاه اسلام پرداخته شود. در ادامه با تشريح مباني و مدلهاي مدیریت منابع و مصارف در تأمین اجتماعی، چالش‌هاي نظام‌هاي تأمين اجتماعي و اصلاحات صورت گرفته در آنها بررسي شده و در پايان نيز وضعيت تأمین اجتماعی در ایران، سیر تحولات حقوقی و ساختاری آن، قوانین تأمین اجتماعی در كشور و صندوقهاي ارائه كننده بيمه اجتماعي در ايران مورد بحث قرار گرفته است.
اين كتاب مي تواند مورد استفاده دانشجويان مقاطع مختلف در رشته هايي همچون مديريت، بيمه، علوم اجتماعي و سياستگذاري قرار گيرد. اميد است كتاب حاضر اطلاعات مفيدي را در اختيار سياست‌گذاران، برنامه‌ريزان، اساتيد، دانشجويان، مديران و علاقه‌مندان به حوزه تأمین اجتماعی قرار ‌دهد.
جهت تهیه این کتاب می توانید با مؤسسۀ عالی پژوهش تأمین اجتماعی واحد کتابخانه به شماره 88753245 داخلی 113 تماس بگیرید.

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology