زمانی که قدم در خیابان میگذارم یک چیزی هست که شدیدا خودنمایی می‌کند و آن وضعیت اجتماعی ماست

زمانی که قدم در خیابان میگذارم یک چیزی هست که شدیداً خودنمایی می کند و آن وضعیت اجتماعی ماست.نظریه ها و چارچوب های بسیاری وجود دارند که با هرکدام از آنها می توان بخشی از این جامعه ی رو به انحطاط حاضر را تبیین کرد.اما یک تئوری وجود دارد که بنظرم زیر پوست این جامعه ی بی اخلاق و فاسد ما به شدت در حال اجراست.
هربرت اسپنسر،فیلسوف و جامعه شناس انگلیسی،تئوری جالبی دارد.اسپنسر نظريه انتخاب طبيعی داروين را بقای اصلح ناميد و آن را به ابزار توجيه ايدئولوژيک نابرابری های اجتماعی-اقتصادی تبديل كرد.
این تئوری چطور کار می کند؟
اسپنسر طرف قشر فرادست را می گیرد و حتی گاهی از این هم فراتر می رود.
او در جایی می گوید:
«تقویت آدم‌های بی‌ارزش به زیان آدم‌های ارزشمند، ستمکاری شدیدی است. این کار یک نوع تدارک عمدی فلاکت برای نسل‌های آینده است.»
چیزی که اسپنسر از آن به عنوان بقای اصلح یاد می کند حذف طبیعی و شاید در مواردی سیستماتیک طبیعی فرودستان است.دیروز کلیپی دیدم که شخصی در حال گفتگو با کودک کار بود.پس صحبت کوتاه از او پرسید بزرگترین آرزوی تو چیست و آن کودک حتی مفهوم آرزو را نیز نمی دانست.این کودک،همان آدم بی ارزش از نظر اسپنسر است که باید حذف شود تا فضای حیاتی برای دسته ی اصلح و فرادست محیا باشد.
«کوشش کلی طبیعت، خلاص شدن از شر چنین آدم‌ها و پاک کردن جهان از لوث آنها و بازکردن فضا برای آدم‌های شایسته‌تر است.»

همین گروهی که همبرگر ۲۵۰/۰۰۰ تومانی لاکچری سفارش می دهند و کمتر از پورشه و بنز و بی ام دبلیو سوار نمی شوند.
نکته ی مهمتر این مسئله است که دولت ها نیز حامی چنین سیستمی هستند،واگر نه چرا باید در دولت مستضعفان،فقر کفه ی سنگین جامعه باشد و آرامش و آسایش کفه ی سبک تر؟جامعه و سیستم با بی رحمی هرچه تمام با این قشر رفتار خواهد کرد و با این وضعیتی که پیش می رویم شاید روزی برسد که همین سیستم دست به حذف مستقیم این قشر نیز ببرد که کماکان نیز همین روش را در پیش گرفته است.
«اگر آنها به اندازهٔ کافی برای زندگی کردن شایستگی نداشته باشند، خواهند مرد و چه بهتر که بمیرند.»
مسئله اینجاست که اگر آنها ظاهراً برای زندگی شایستگی ندارند یکی از علل آن نبود عدالت اجتماعی است و یک سیستمی که به صورت انگلی کسب سرآمد می کند هرگز نمی تواند عدالت را برقرار سازد.
پورشه سواران،لاکچری ها،بستنی های روکش طلا،برگرهای ۲۵۰/۰۰۰ تومانی،برند هایcalvinklein وtommy،اینها همه فضای حیاتی نیاز دارند و فرودستان موانع سرسختی به شمار می آیند.ظاهرا این نیکوتر است که همگی بمیرند.

🖋 پوریا #صداقت‌نیا

#جامعه
#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ