📝📝📝جدیدترین گزارش سالانه سازمان بین المللی شفافیت با عنوان «شاخص ادراک فساد» و با موضوع رتبه کشورهای جهان در فسادزدایی

📝📝📝جدیدترین گزارش سالانه سازمان بین المللی شفافیت با عنوان "شاخص ادراک فساد" و با موضوع رتبه کشورهای جهان در فسادزدایی

✅ سازمان بین‌المللی شفافیت در گزارشی جدید رتبه کشورهای جهان در فسادزدایی را منتشر کرد. در این رتبه‌بندی، 176 کشور از لحاظ فساد اداری مورد سنجش قرار گرفته‌اند و مشخص شده است؛ در‌حالی‌که شفافیت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به‌شدت تنزل یافته، نمره ایران دو نمره بهبود یافته است.

✅ در گزارش امسال، ایران توانسته است با کسب نمره 29 از 100 در میان ۱۷۶کشور در جایگاه ۱۳۱ قرار گیرد. این سازمان همچنین نسبت به دور باطلی که بین فساد، توزیع نابرابر قدرت و توزیع نابرابر ثروت در کشورهای جهان در چرخش است، هشدار داد.

✅سازمان بین‌المللی شفافیت طبق روال هر ساله خود گزارشی را در مورد میزان فساد در کشورها منتشر کرده است. در گزارش امسال با عنوان «شاخص ادراک فساد 2016» که براساس نظرسنجی از 9 موسسه و بیش از 1500 نفر تهیه شده، مشخص شده است که برخی از کشورها در سال گذشته میلادی موفق شدند وضعیت خود را در مبارزه با فساد بهبود ببخشند و برخی دیگر در این راه از قافله عقب مانده‌اند.

✅ بر اساس این گزارش اما هیچ کشوری موفق نشده است نمره کامل را در شاخص ادراک فساد (CPI) به‌دست آورد به این معنا که هیچ کشوری در جهان عاری از فساد نیست و فساد در همه نقاط جهان در حال آسیب رساندن به مردم است.

✅ سازمان شفافیت بین‌المللی اعلام کرده است که دور باطلی در کشورها شکل گرفته که بین فساد، توزیع نابرابر قدرت و توزیع نابرابر ثروت در چرخش است و هشدار داده که لازم است کشورها هرچه سریع‌تر این چرخه بین فساد و نابرابری را متوقف سازند.

✅ یکی دیگر از نکات قابل‌توجه در گزارش امسال ارتباط زیاد بین فساد و نابرابری است. سازمان بین‌المللی شفافیت با اشاره به اینکه این دو معضل با تغذیه یکدیگر موجب ایجاد دور باطلی بین فساد، توزیع نابرابر قدرت در جامعه و توزیع نابرابر ثروت می‌شوند، افزود که نقش متقابل فساد و نابرابری موجب تقویت پوپولیسم می‌شود. به این ترتیب که مردم جوامع مختلف با مشاهده نابرابری‌ها و در اعتراض به وعده‌های پوچ سیاستمداران مبنی بر مبارزه با فساد، خسته می‌شوند و به سوی پوپولیسم روی می‌آورند تا تغییرات بزرگ ایجاد شود غافل از اینکه رهبران پوپولیست نه‌تنها قادر به ریشه‌کنی فساد نیستند، بلکه خود به عاملی موثر در افزایش فساد بدل می‌شوند. از این منظر، فساد اداری با عوام‌گرایی و پوپولیسم در ارتباط تنگاتنگ است.

🔰از کانال انجمن# اقتصاددانان ایران
https://goo.gl/jG7CsM

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxZ3dXAZ8P6lvw