✅از اولین تقسیم کار اجتماعی بزرگ، اولین تقسیم بزرگ جامعه به دو طبقه، تولد یافت:

✅از اولین تقسیم کار اجتماعی بزرگ، اولین تقسیم بزرگ جامعه به دو طبقه، تولد یافت :
اربابان و استثمار کنندگان
استثمار شوندگان و بردگان
تأمین معاش همیشه کار مرد بوده است، او وسائل را تولید می کرد و مالک آنها بود. و مرد مالک احشام و کالاها و بردگانی بود که در مبادله با آن‌ها به‌دست میآورد.
تمام اضافه مازادی که اکنون از تولید حاصل می‌شد، متعلق به او بود. زن در مصرف آن شریک بود ولی در مالکیت آن سهمی نداشت. تقسیم کار در خانواده، توزیع مالکیت بین مرد و زن را تنظیم کرده بود.
کار خانگی زن در قیاس با کار مرد در تأمین معاش اهمیت خود را از دست داد. دومی همه چیز بود و اولی یک کمک ناچیز.
انگلس معتقد است تا زمانی که زن از کار مولده اجتماعی بر کنار بوده و محدود به کار خانگی، یعنی خصوصی باشد، چنین می‌بایست بماند.
رهایی زن فقط هنگامی ممکن خواهد شد که زنان قادر شوند که در تولید، در حد وسیع، در مقیاس اجتماعی سهیم شوند. هنگامی که تکالیف خانگی فقط جزء کوچکی از توجه آنها را لازم داشته باشد. با انتقال وسائل تولید به مالکیت اشتراکی خانواده فردی دیگر واحد اقتصادی جامعه نخواهد بود خانه داری خصوصی تبدیل به صنعت اجتماعی می‌شود.
در مرحله بالائی بربریت آهن نیز کشف و مورد استفاده قرار گرفت. شمشیر آهنی، گاوآهن و تبر آهنی مورد استفاده قرار گرفت.
آهن موجب پیشرفت سریع در کشاورزی در سطح وسیع‌تر، تسطیح جنگل‌ها برای زراعت، هنر خانه‌سازی و... را رونق بخشید. در نتیجه ثروت به سرعت افزایش می‌یافت، اما این ثروت، ثروت فردی اشخاص بود. بافندگی، فلزکاری و سایر حرفه‌ها که بیش از پیش تخصصی می‌شدند تنوع روزافزون و صیقل هنری در محصولات‌شان را نشان می دادند. فعالیت های متنوع دیگر نمی توانست توسط یک شخص واحد انجام شود، دومین تقسیم کار بزرگ به وقوع پیوست : صنایع دستی از کشاورزی جدا شد.

#جامعه_شناسی
#دیالکتیک

✍🏻فردریش_انگلس

🌐شبکه جامعه شناسی علامه
@Atu_sociology