✅ چه کسانی از تداوم «دولت روحانی» سود می‌برند؟. ✍ مهران - جامعه‌شناس

✅ چه کسانی از تداوم "دولت روحانی" سود می برند؟
✍ مهران #صولتی - جامعه‌شناس

🌱در جامعه ای همچون ایران که طبقات اقتصادی و به تبع آن طبقات اجتماعی مشخصی ندارد و نوعی اختلاط و درهم ریختگی را در این زمینه تجربه می کند دولت های به قدرت رسیده هم برنامه های حزب مشخصی را نمایندگی نمی کنند. معمولا بر خلاف همه جای جهان، نامزدها ابتدا خود را در قامت افرادی مستقل و حامی توده مردم معرفی می کنند و سپس احزاب علم حمایت از آنها را برمی افرازند! در چنین وضعیتی آشکار است که رفتار عقلانی یک دولت می تواند مهمترین ویژگی آن تلقی شود. برای کشوری که همچنان از عدم اجماع بر سر بنیان های یک رقابت سیاسی مطمئن رنج می برد و روسای جمهوری آن بعد از گذشت هشت سال، یک به یک، به نداشتن صلاحیت برای تداوم فعالیت متهم می شوند! همین که یک دولت بکوشد تا تصمیم هایی خردمندانه، آرامش بخش و به دور از ماجراجویی اتخاذ کند کار سترگی انجام داده است! حسن روحانی از سر تدبیر یک دولت عقلانی را بنیان نهاد. دولتی که وجود و تداوم آن می تواند به نفع بخش عمده ای از مردم ایران تمام شود. در همین راستا می کوشم تا از سودمندی این دولت برای سیاسیون و جناح های کشور سخن بگویم:

✏️ اصلاح طلبان: دولت روحانی برای اصلاح طلبان فضایی برای تنفس و فرصتی برای تجدید قوا محسوب می شود! گرایشی که با در اختیار داشتن طیف وسیعی از هواداران و رهبران خوشنامی همچون خاتمی، "توسعه سیاسی" را لازمه خروج از بحران ها، گذار به دموکراسی، و دستیابی کشور به توسعه پایدار دانسته و بیش از همه جریان ها توانسته درکی واقع بینانه از روابط پیچیده بین المللی و شرایط داخلی ارائه دهد.

✏️ اصول گرایان: دولت روحانی از آنجا برای اصولگرایان یک موهبت محسوب می شود که می تواند با حاکم کردن عقلانیت بر فضای سیاسی کشور، از انحلال این طیف در تیزاب افراطیون و رادیکال ها جلوگیری نماید! در حقیقت وجود محافظه کاران پایبند به قواعد رقابت سیاسی و منافع ملی در هر کشوری یک ضرورت محسوب می شود زیرا می تواند سرعت توسعه را متناسب با زمینه های فرهنگی و تاریخی آن تنظیم نماید.

✏️انقلابیون: دولت روحانی برای معتقدان به قدرت نرم انقلاب و نفوذ منطقه ای ایران هم پرمنفعت است! درست در زمانی که تحریم ها به سمت و سوی محصور کردن ایران در دام مشکلات داخلی پیش می رفت، برجام توانست فرصت مجددی را برای افزایش قدرت نرم و منطقه ای ایران فراهم اورد.نفوذی که اگر توجیه پذیر و متناسب با ظرفیت های داخلی باشد می تواند موجب افزایش امنیت ملی و توانمندی هر چه بیشتر کشور شود.

🔹نکته پایانی: اگر ادعا کنیم که دولت روحانی از مسیر تنش زدایی با جهان و برقراری ارتباط سازنده توانسته مولفه هایی همچون امنیت ملی، شفافیت اقتصادی، تفاهم ملی و امید به آینده را در کشور ارتقاء دهد سخنی به گزاف نگفته ایم. بنابراین رای مجدد و بالای ایرانیان به تداوم فعالیت این دولت را می توان یک حرکت ملی برای دستیابی به یک خیر جمعی تلقی کرد.

#انتخابات
#ریاست_جمهوری
#روحانی

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ