✅ توریسم و تروریسم. 🖋 علی ‌زاد.. 📍 جامع اضداد است

✅ توریسم و تروریسم
🖋 علی #مرشدی‌زاد

📍 #خاورمیانه جامع اضداد است. به همان میزان که زمینه‌ی جنگ و خشونت دارد، پتانسیل صلح و همزیستی را نیز داراست. بستگی دارد که سیاستگذاران و سیاستمداران روی به کدام سو بگذارند و سیر حوادث به کدام سمت متمایل شود.

دو پدیده‌ی توریسم و تروریسم به همان میزان که به لحاظ واژگانی به هم شباهت دارند، در عالم خارج نیز با یکدیگر در ارتباطند. البته ارتباط آنها بدین صورت است که یکی می‌تواند مانع دیگری شود.
هر دوی این پدیده‌ها زمینه‌ی زیادی در خاورمیانه دارند. خاورمیانه مهد ادیان توحیدی است و بدین ترتیب مساجد و پرستشگاه‌های متعددی است که قدمت تاریخی دارد. موقعیت جغرافیایی خاورمیانه باعث شده است که بسیاری از کشورهای این منطقه به لحاظ اقلیمی و آب و هوایی شرایطی مساعد برای پذیرش توریست داشته باشند. تنوع فرهنگی و شیوه‌ی زیست در این منطقه علاقمندان به فرهنگ را به خوذ جلب می‌کند. جاذبه‌های بیشمار دیگری نیز در این منطقه وجود دارد که می‌تواند چرخ صنعت توریسم را به حرکت درآورد.

خاورمیانه به دلیل وجود افراط گرایی مذهبی، زمینه‌ی مساعدی نیز برای تروریسم دارد. این پدیده از حدود دهه‌ی ۱۹۶۰ در این منطقه رشد کرده و بتدریج شدت یافته است. اکنون خاورمیانه از مراکز مهم تغذیه ایدئولوژیک و نیروی انسانی تروریسم محسوب می‌شود.
تروریسم از موانع توریسم محسوب می‌شود و هرجا خطر تروریسم وجود دارد، صنعت توریسم رو به افول می‌گذارد. وضعیت ترکیه طی چند ماهه‌ای اخیر مصداق بارز این وضعیت است. ولی تاکید من بر تأثیر توریسم بر تروریسم است. توریسم اگر با نگاه توسعه گرایانه مورد نظر قرار گیرد، می‌تواند مانع از بروز افراطی‌گری و خشونت و رفتارهای ضد توسعه شود. دولتها علاوه بر سودآوری صنعت توریسم، به این بعد آن نیز نظر دارند.
توریسم در بعد جهانی محصول عصر جهانی شدن است. نزدیک شدن کشورها به مدد وسایل ارتباطی و حمل و نقل باعث شده که مردمانش سرزمینهای دوردست با یکدیگر در ارتباط قرار گیرند و بتوانند بهر کشور یکدیگر سفر کنند. ورود توریستها به یک کشور روحیه‌ی رواداری را تقویت می‌کند مردم می‌بینند که مردمان کشورهای دیگر هم انسانهایی هستند همانند آنها. از طرف دیگر، سفر مردمان یک کشور به کشورهای دیگر، علاوه بر گسترش روحیه‌ای رواداری و تساهل، باعث می‌شود که نگاهی توسعه‌گرا پیدا کنند. البته لازمه‌ی این امر معطوف کردن توریسم به سمت کشورهای پیشرفته است. دولتها گاهذلازم است به گونه‌ای،سیاستگذاری کنند که مسافرت‌های توریستی مردم کشورشان به سمت این کشورها باشد تا دنیا را ببینند و یاد بگیرند. مثلا راه و رسم رانندگی در کشورها و تفاوت آن با کشور خود را ببینند و احساس کنند که باید رویه ی خود را تغییر دهند.
صنعت توریسم بدین شیوه باعث ارتقاء فرهنگ می‌شود و می‌تواند از عوامل برانگیزاننده‌ی خشونت، و ... جلوگیری کند.

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology