‌✅ پرسش از نسبت ما و پیامبر: بازگشت به پیامبر و فراخوانی پیامبر. ✍🏻 حسن گیلوایی / ۵ اردی‌بهشت ۱۳۹۶

‌✅ #مقاله پرسش از نسبت ما و پیامبر: بازگشت به پیامبر و فراخوانی پیامبر
✍🏻 حسن #محدثی گیلوایی / 5 اردی‌بهشت 1396

"قطعاً برای شما در [اقتدا به] رسول خدا سرمشقی نیکوست" (آیه‌ی 21 سوره‌ی احزاب).
"فقهاء ما نباید ببینند که رسول خدا (ص) 1400 سال پیش چه کردند. آنها باید فکر کنند که اگر ایشان امروز می‌بودند، چه می‌کردند" (امام موسی صدر به نقل از سیدصادق طباطبائی، 1388: 106).

نوشتن درباره‌ی پیامبر و این مسأله‌ی مهم که چه‌گونه از پیامبر پی‌روی کنیم، امر خطیری است. من در این‌جا فقط به‌عنوان یک مسلمان نظر خود‌َاَم را می‌نویسم زیرا هر مسلمانی حق دارد به این پرسش پاسخ دهد که پیامبر اگر امروز در میان ما بود چه‌گونه عمل می‌کرد؟ این پرسشی مقدّر برای هر مسلمان در اعصار پساپیامبر است. بنابراین، این‌ها که نوشته‌ام فقط نکاتی است برای تأمل بیش‌تر.
امروزه الگو گرفتن از پیامبر اسلام به‌عنوان مدل نقش و مشخصاً مدل مسلمانی با توجه به تفاوت دوره و افقی که پیامبر در آن می‌زیست و دوره و افقی که ما در آن زنده‌گی می‌کنیم، چه‌گونه قابل تحقق است؟‌ آن‌چه اغلب در نگرش مسلمانان قابل دریافت است، الگوگیری از طریق بازگشت به عصر پیامبر (توجه به سیره‌ي پیامبر) است. با این همه، این فکر که بپرسیم اگر پیامبر امروز می‌زیستند چه می‌کردند؟ طریق بدیلی است که برخی در شرایط امروز مطرح کرده‌اند. گزینه‌ی اخیر را من فراخوانی پیامبر می‌نامم. در این‌جا تأکیداَم بر این است که فراخوانی پیامبر بدون بازگشت به پیامبر ممکن نیست. اما بازگشت به پیامبر به چه معنا است؟
فایل را به پیوست دانلود کنید
👇👇👇

#کتابخانه
#جامعه

🌐رسانه، شمایید
👈اگر نظرتان را جلب کرد، با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ