🗳⚽️ تحلیلی ورزشی بر روش برگزاری مناظره‌های کاندیداهای ریاست جمهوری. ✍🏻 ابوالفضل

🗳⚽️ تحلیلی ورزشی بر روش برگزاری مناظره‌های کاندیداهای ریاست جمهوری
✍🏻 ابوالفضل #بجانی
دانشجوی دکتری مدیریت ورزش
دانشگاه #علامه طباطبایی
( #نویسنده_مهمان )

📌معروف است که منفورترین روش برگزاری مسابقات ورزشی برای شرکت‌‌کنندگان [ورزش‌کاران] جدول تک‌حذفی است؛ چرا که امکان بروز واقعی استعداد برای آنان وجود ندارد و نتایج هرآن می‌تواند تحت تاثیر اتفاقات باشد. بهترین جدول هم جدول دوره‌ای است که هر فرد امکان رویارویی با تمام رقبا را دارد و امکان جبران اشتباه وجود دارد و نتیجه نهایی به واقعیت نزدیک‌تر است و از شانس و اتفاق دور.

📌مناظره‌های انتخاباتی نه تنها به صورت دو به دو رو در رو انجام نمی‌شود که بتوان واقعی‌ترین برداشت‌ها و تصمیم‌ها را از آن استخراج نمود، بلکه حتی شرایط بسیار ضعیف حاکم بر روش حذفی نیز بر آن حاکم نیست و روش ابداعی بسیار ناکارآمد و متکی به حوادث و اتفاقات است. در ادامه به چند ایراد اساسی با استفاده شبیه‌سازی مسابقات ورزشی اشاره می‌شود.

📌مهمترین ایراد ناظر بر مناظره‌ها الیناسیون (ازخودبیگانگی و تغییر ماهیت) حاکم بر آن است. یک جلسه آنقدر تقطیع و تقلیل شده است که ماهیت خود را از دست داده است. برای مثال فرض کنید بخواهید قهرمان یک دوره مسابقات فوتبال 6 جانبه را به این روش انتخاب کنند که هر تیم مجاز باشد یک پنالتی بزند و یک پنالتی دریافت کند. معلوم است که اینکار روح و ماهیت فوتبال را از بین برده است و برنده نه قهرمان فوتبال که برنده مهارت پنالتی زدن است.

📌آنچه که در این مناظرات [مسابقات کسب رای] اتفاق می‌افتد عملا شبیه این است. به جای این که تمام توانایی عینی و ذهنی کاندیداها در مقابل حریفان مورد ارزیابی افکار عمومی قرار گیرد، بخشی تقطیع شده از آن به مداقه و قضاوت عمومی گزارده می‌شود که احتمال دخالت شانس و تک‌درخشش‌ها و تک‌جمله‌ها در آن بسیار بالا می‌باشد.

📌از سوی دیگر ایراد بسیار عمده دیگری که بر روش برگزاری انتخابات مترتب است، عدم رعایت زمینه و بک‌گراند است. فرض کنید شما یک دوره مسابقات بدمینتون برگزار می‌کنید، اما هر کدام از شرکت‌کنندگان بدون توجه به خواست و روش شما در زمین بازی از فنون یکی از رشته‌های رزمی که خود در آن مهارت دارد استفاده می‌کند و عملا شما به عنوان برگزارکننده هیچ نقشی در تعیین قوانین و ضوابط و اِعمال آن‌ها ندارید.

📌از این رو، آنچیزی که در عمل اتفاق می‌افتد این است که در مسابقه‌ای که داور با قوانین بدمینتون آن را برگزار می‌کند یکی از شرکت‌کنندگان به نمایش و انجام فنون جودو مشغول است و دیگری به انجام و نمایش فنون کیک‌بوکسینگ. معلوم است که قضاوت بر برتری مشارکت‌کنندگان چنین مسابقه‌ای بیشتر تابع شانس و اقبال و عواطف و احساسات و اتفاقات خواهد بود تا قوانین و مقررات و برنامه و منطق.

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ