🔸 ملی‌گرایی افراطی را نباید با وطن دوستی اشتباه گرفت.. 🖋 ناصر فکوهی

🔸 ملي‌گرايي افراطي را نبايد با وطن دوستي اشتباه گرفت.
🖋 ناصر فکوهی

🔵 متخصصان توسعه هم‌نظرند كه بدون دستيابي يك جامعه به حقوق بشر، به آزادي‌هاي فردي و اجتماعي، بدون حذف گرايش‌هاي نفرت و طرد عليه اقليت‌ها (زنان، قوميت‌ها، اديان، هنجارهاي ناهمسو و...) نمي‌شود به دموكراسي و توسعه‌اي پايدار رسید و متاسفانه دير يا زود بجای توسعه، ديكتاتوري و فروپاشي اجتماعي ...

🔵 با اطمينان مي‌توان گفت كه نفرت و طرد گروه‌هاي اقليت و متفاوت بوسيله گروه‌هاي اكثريت و قدرتمند براي هيچ كشور و منطقه‌اي خوشبختي و توسعه نیاورده و حاصلش، تنها تنش و جنگ و فقر و انفراد بين‌المللي و سقوط و فروپاشي بوده.

🔵 لذا احترام به حقوق ديگري و ايجاد عدالت اجتماعي براي آنكه فقر و فشار و استبداد و فساد و تبعيض و برتري‌طلبي و نژادپرستي و زورگويي و اشرافي‌گري را در يك جامعه به حداقل ممكن برسانيم نه فقط براي گروه‌هاي ضعيف و در پايين‌ترين رده بلكه براي گروه‌هاي با بهترين وضعيت نيز، انتخاب عقلاني و درست است.

🔵 احزاب راست‌افراطي خود را «ملي‌گرا» تعريف مي‌كنند و اغلب گرایشات نژادپرستانه، برتری جویانه و تبعیض گرا دارند. برعکس «وطن‌دوستي» را احزاب و گروههایی استفاده می کنند که وطن خود را دوست دارند ولی مخالف حقوق و آزادیهای دیگر افراد و گروهها نیستند.

🔵 باستان‌گرايی، يعني ارجاع به گذشته‌هاي پرافتخار يك كشور و فرهنگ در برابر ديگر فرهنگ‌ها و كشورها، فقط توسط گروه‌هاي افراطي فاشيست يا شبه فاشيست دیده می شود.

🔵 همه به يك زبان صحبت نمي‌كنند، همه يك جور لباس نمي‌پوشند، همه يك شكل موسيقي و ادبيات ندارند، قيافه و توانايي‌هاي آدم‌ها با يكديگر متفاوت است، اما قدرت آنها از اين ناشي مي‌شود كه «با هم» كار كنند و نه «عليه هم».

http://www.asriran.com/fa/news/639199/

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology