✅ وعده‌های اشتغالزایی نامزدهای ریاست جمهوری فاقد معیار است. ✍🏻 محمدرضا

✅ وعده های اشتغالزایی نامزدهای ریاست جمهوری فاقد معیار است
✍🏻 محمدرضا #مجمع

اخیرا کاندیداهای ریاست جمهوری وعده های مبنی بر ایجاد اشتغال داده اند. همچنین دو نفر از کاندیداها وعده داده اند که سالانه 1 میلیون و 500 هزار(رئیسی) و دومی سالانه 1 میلیون و 200 هزار(قالیباف) شغل ایجاد میکنند.
این وعده ها ایرادهایی دارد و معیاری برای تعریف شغل در آن به چشم نمیخورد. از این رو از سه بعد به این امر پرداخته میشود:

🔸1-تعریف شاغل در دنیا و ایران:

طبق قانون بین المللی کار (ILO) به فردش شاغل اطلاق میشود که 1 ساعت در هفته مشغول بکار باشد. یعنی فردی با یک ساعت کار در هفته در فهرست شاغلان قرار می‌گیرد. نرخ اشتغال و بیکاری در ایران بر همین اساس محاسبه می‌شود.

در دولت هفتم و اوایل دولت هشتم معیار اشتغال در کشور 2 روز در هفته یا همان 16ساعت در هفته بود.از اواخر دولت هشتم تعریف رسمی کل دنیا برای اشتغال یک ساعت در هفته را به معنای شاغل بودن یک فرد در نظر می‌گیرند.

🔸2- تطبیق تعریف شاغل در دنیا با شرایط ایران:

معیارهای بین المللی کار به هیچ عنوان با شرایط جامعه ما همخوانی ندارند. یعنی این معیار در کشورهای توسعه یافته و جهان اول کاربرد دارد که خدماتی که به فرد شاغل ارائه در همان سطح و تراز است. در این تعریف فرد قادر است با حداقل 1 ساعت کار در هفته یا حتی 2 روز در هفته حداقل معیشت خود را تامین نماید.
این در حالی است که معیار فوق به لحاظ شرایط اجتماعی و اقتصادی با شرایط ایران تناسب ندارد.چرا که در کشور ما هیچ شغلی وجود ندارد که شاغلان آن بتوانند با یک ساعت کار در هفته، معیشت خود را تامین کنند.

🔸3-محاسبه دستمزد 1 ساعت کار در ایران:

حداقل دستمزد سال 95 به میزان 812 هزار تومان در نظر گرفته شد با احتساب این میزان دستمزد ماهانه، دستمزد یک ساعت کار معادل 3760 تومان است، آیا این نرخ دستمزد با دستمزد یک کشور توسعه یافته برابر است؟ آیا فرد با این دستمزد میتواند معیشت خود را تامین نماید؟چه خدماتی به شاغلین در این سطح ارائه میشود؟

♻️طبق آخرین گزارش منتشر شده، آماری بیکاران در کشور 3 میلیون و 200 هزار نفر اعلام شده. یعنی تعداد شاغلین با معیار 1 ساعت کار در هفته محاسبه شده.
در حقیقت آمار بیکاران واقعی به مراتب بیشتر از این تعداد و بیش از 10 میلیون نفر برآورد میشود.
طبق گزارش مرکز آمار در سالهای 92 تا 94 حدود 800 هزار شغل ایجاد شده(بنا به تعریف کار 1 ساعت در هفته شغل محسوب میشود)، یعنی سالانه 400 هزار شغل.
حال منظور دو کاندیدای ریاست جمهوری از ایجاد اشتغال آیا مشاغلی است که فرد با یکساعت کار شاغل محسوب شده و دستمزد آن ساعتی 3760 تومان است؟
چه خدماتی(بیمه،مالیات و ...) به شاغلان در این مشاغل ارائه میشود؟
سازوکار آنها برای ایجاد اشتغال چیست؟

از این رو میتوان اذعان کرد ادعای ایجاد مشاغل میلیونی در سال در وعده های انتخاباتی مذکور، متناسب با واقعیت اقتصادی شرایط ایران -یعنی شغلهایی که فرد بتواند حداقل معیشت خود را تامین نماید- نیست. این وعده ها فاقد معیار، سازوکار عملی و مشابه تعریف مشاغل ساعتی است که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.

#انتخابات
#ریاست_جمهوری

🌐جامعه‌شناسی علامه
https://t.me/joinchat/AAAAAD-FIxbY7Ab5PtgsmQ