⚠️بروز فاجعه و مسئله بهداشت زنان.. ✍🏻شهره مجمع

⚠️بروز فاجعه و مسئله بهداشت زنان

✍🏻شهره مجمع

📍خیلی جالب بود در یکی از گروه هایی که همه زن هستیم، با دوستان درباره زلزله صحبت میکردیم که یکی راجع به ارسال نواربهداشتی برای زنان در منطقه زلزله زده گفت و اینکه ما بعنوان یک زن باید از خودمان خجالت بکشیم وقتی میبینیم زنها در آن منطقه حتی نوار بهداشتی ندارند. در دومین گروه هم درباره همین موضوع صحبت شد. بنظر موج پروانه ای جالبی برای این موضوع در شبکه های اجتماعی شکل گرفته و همین باعث شده در برخی پُستهای شبکه های اجتماعی برای جمع آوری اقلام مورد نیاز زلزله زدگان، به نوار بهداشتی بعنوان یکی از اقلام بهداشتی مورد نیاز بانوان بطور مستقیم اشاره شود. حمایت هنرمندان از جمله خانم مهناز افشار هم از ارسال نواربهداشتی به مناطق زلزله زده و پرهیز از سانسور و خجالت و مسخره کردن، نقش بسیار مثبتی داشت.

📍زنان و دختران در بلایای طبیعی بیشترین آسیب را متحمل میشوند، هم به لحاظ مراقبت از اعضای خانواده که وظیفه خودشان میدانند و گاه در این میان جان خودشان را از دست میدهند و هم به لحاظ مراقبتهای بهداشتی.
پُستی که امروز بدستم رسید یک نتیجه گیری از یک اقدام به موقع بعد از بروز فاجعه بود:« عفونت های مجاری ادراری زنان بم، همچنان بعد از گذشت چهارده سال روی کیفیت زیست آنها تأثیر گذاشته، در حالی که در ورزقان با اقدام به موقع مردمی و لیست های دقیق اعلام نیاز که توسط گروه های زبده تهیه شده، موارد جدی از شیوع عفونت های زنانه گزارش نشد.»

📍در حال حاضر در بسیاری از مناطق محروم ایران هنوز از نوار بهداشتی استفاده نمیشود. مشکل فقر، تامین غذا، پوشاک، وضعیت معیشتی و سرپناه برای افراد مهم تر از تامین یک بسته نوار بهداشتی است(بی.بی.سی).
قیمت هر بسته نوار بهداشتی اگر ایرانی باشد از حدود دو تا سه هزار تومان شروع می شود و اگر خارجی باشد این قیمت از حدود شش هزار تومان به بالا است. آمار زنان بین سن ۱۰ تا ۵۰ سال در ایران حدود ۲۰ میلیون نفر است. هر زن ایرانی به طور میانگین ۵۰۰ بار در طول دوران زندگی‌اش پریود می‌شود و هر ماه تقریبا حدود ۲ تا سه بسته نوار بهداشتی نیاز دارد و باید حدود ۳ میلیون تومان برای نوار بهداشتی یا تامپون هزینه کند(بی.بی.سی). اگر بگوییم ۱۰ درصد از این زنان در فقر زندگی میگذرانند یعنی حدود ۲ میلیون نفر از این جمعیت با تابوی عادت ماهانه(پریود) و مشکل تأمین هزینه نوار بهداشتی مواجه اند.

📍اکثر مناطقی که در ایران درگیر بلایای طبیعی میشوند از مناطقی هستند که با فقر آموزشی در زمینه بهداشت بویژه بهداشت خانواده و زنان مواجه اند. بنظر ارسال مستمر و تهیه نوار بهداشتی برای بانوان مناطق محروم یک جنبه قضیه است و جنبه¬ی دیگر آن آموزش نحوه درستِ استفاده از آن است. رسیدگی به وضعیت بهداشت بانوان مناطق محروم ( از طریق نهادهای متولی مانند؛ وزارت بهداشت و وزرات رفاه) نه تنها هنگام بروز فاجعه بلکه در تمامی طول سال ضروری است.

#بهداشت
#جامعه

🌐جامعه‌شناسی علامه
@atu_sociology