📝 مقدمه اول:

📝 مقدمه اول:
«القای حس غرق شدن» یا waterboarding یکی از شکنجه‌هایی بود که در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳، توسط آمریکا، علیه نیروهای القائده استفاده می‌شد.
شکنجه مطابق قوانین فدرال غیرقانونی‌ست، منتها در سال ۲۰۰۲، مسوول اداره مشاوره حقوقی وزارت دادگستری آمریکا،
(این آقا: https://en.wikipedia.org/wiki/Jay_Bybee)
تفسیری بر این قانون که نوشت که تعریف شکنجه رو خیلی محدود می‌کرد تا «القای حس غرق شدن» مجاز بشه. این اسناد در سال ۲۰۰۴ به نشریه‌ها درز کرد و در پی فشارهای سیاسی، مسوول جدید مشاوره حقوقی وزارت دادگستری، تفاسیر قبلی رو پس گرفت. در سال ۲۰۰۶، دولت بوش رسما «القای حس غرق شدن» رو منع کرد و در سال ۲۰۰۹، دولت اوباما این منع رو تمدید کرد. منتها، سازمان سیا ویدیوهای این شکنجه‌ها رو در سال ۲۰۰۵ نابود کرد تا سندی علیه شکنجه‌گرها باقی نمونه.

📝 مقدمه دوم:
پنج روز قبل از حمله آمریکا به عراق، سرپرست اداره مشاوره حقوقی وزارت دادگستری آمریکا (این آقا: https://en.wikipedia.org/wiki/John_Yoo) یک تفسیر حقوقی نوشت مبنی بر این که قوانین ضدشکنجه آمریکا مشمول بازجویی‌های خارج از کشور نمی‌شه. به این ترتیب شکنجه به لحاظ حقوقی میسرتر هم شد.

به پشتوانه این تفسیر حقوقی، سازمان سیا، کسانی رو که در افغانستان یا عراق دستگیر می‌کرد، به سایتهایی می‌برد برای شکنجه. یکی از محل‌های اصلی شکنجه، سایت «چشم گربه» بود که در تایلند قرار داشت. در زمان شکنجه‌ها، رییس سایت «چشم گربه» خانم «جینا هسپل» بود.
(ایشون: https://en.wikipedia.org/wiki/Gina_Haspel)

💢 بعد از ریاست سایت «چشم گربه»، خانم هسپل چند وقت در دفتر واشنگتن دی سی سازمان سیا کار کرد، و سپس رییس دفتر لندن سیا شد. در سال ۲۰۱۳، خانم «هسپل» رییس اداره عملیاتهای مخفی سازمان سیا شد. تحت فشار خانم سناتور «فاینستاین»، سناتور کالیفرنیا، بخاطر سابقه خانم «هسپل» در شکنجه‌ها، خانم «هسپل» از این سمت خلع شد. فوریه ۲۰۱۷، و با آغاز دولت ترامپ، خانم «هسپل» معاون رییس سازمان سیا شد.

‼️ نکته جالب داستان: ‼️
➖ شکنجه‌های سایت تایلند زیر نظر خانم «جینا هسپل» صورت می‌گرفت.
➖ کسی که دستور نابودی ویدیوی شکنجه‌ها رو داده بود، خانم هسپل بود.
➖ کسی که ترامپ دیروز نامزد ریاست سازمان سیا کرد، خانم هسپل بود.