صوتی: تورم ارزش پول را کاهش می‌دهد تا قیمت بنزین مجددا یارانه‌ای شود

صوتی: https://t.me/Economics_and_Finance/326

➖ تورم ارزش پول را کاهش می‌دهد تا قیمت بنزین مجددا یارانه‌ای شود. آن‌گاه افزایش یارانه به بودجه فشار می‌آورد. در مواجهه با فشار بر بودجه، مجلس و دولت دست روی دست می‌گذارند تا وقتی بودجه بستن دیگر ناممکن شود. آن‌گاه یک قیمت ثابت جدید برای بنزین تعیین می‌کنند؛ روز از نو، روزی از نو.

➖ نکته مهمی که مورد تاکید این یادداشت است این است که برخلاف برخی تجربیات گذشته، حذف یارانه باید تدریجی رخ دهد نه ناگهانی، تا عوارض اقتصادی و اجتماعی حذف یارانه حداقل باشد.

➖ در اصلاح قیمت بنزین، هدف باید «واقعی‌سازی پایدار» قیمت باشد؛ اما در اجرا باید از کم‌هزینه‌ترین مسیر به سمت هدف حرکت کنیم. در ادامه یک پیشنهاد عملیاتی مطرح خواهیم کرد که با شناورسازی قیمت در کوتاه‌مدت و حذف یارانه در میان‌مدت، اقدام به «واقعی‌سازی پایدار و کم‌هزینه» قیمت بنزین می‌کند. پایدار بودن این اقدام مهم است؛ چراکه در غیر این صورت، چند سال دیگر باز به نقطه امروز بازخواهیم گشت تا گمانه‌زنی در مورد قیمت بنزین ماه‌ها فضای جامعه را معطوف به خود کند. کم‌هزینه بودن مهم است؛ چراکه اگر اصلاح قیمتی منجر به رکود تورمی شود، تبعات اجتماعی-سیاسی منفی دارد.


➕ چه‌کار کنیم؟ راهکاری بیابیم که در آن: ۱) قیمت بنزین شناور باشد، ۲) در بلندمدت قیمت بنزین یارانه‌ای نباشد، ۳) حذف یارانه به‌تدریج و پیش‌بینی‌پذیر صورت بگیرد، ۴) حذف یارانه بنزین نه‌تنها به دهک‌های محروم فشار نیاورد، بلکه به بودجه آنها کمک کند، ۵) با ظرفیت‌های بازار امروز ایران متناسب باشد.

◀️ در ادامه و در قالب مثالی، پیشنهادی همراستا با ۵ هدف بالا طرح می‌کنیم ...

❇️ متن کامل مقاله:
http://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3355636