نمودار بالا لگاریتمیه. (خاص نمودار لگاریتمی اینه که منحنی‌های تصاعدی رو بصورت خط صاف نشون میده

نمودار بالا لگاریتمیه. (https://t.me/Economics_and_Finance/548)
ویژگی خاص نمودار لگاریتمی اینه که منحنی‌های تصاعدی رو بصورت خط صاف نشون میده. برای همین منحنی نقدینگی که در نمودار قبلیش تصاعدی بود، حالا در نمودار بالا شد یک خط کم و بیش صاف.

تو نمودار لگاریتمی، شیب خط صاف، سرعت رشد تصاعدی منحنیشه.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
ایران:

خط سبز، منحنی تصاعدی رشد نقدینگیه، که در این نمودار لگاریتمی، شده یک خط صاف. خط خاکستری که بر خط سبز منطبق شده، یک شیب ۵/۶۶٪ی داره. یعنی در چهل سال گذشته، نقدینگی کم و بیش فصلی ۵/۶۶٪ رشد داشته.

مشخصا دقت کنید به دولت ۱۱ام و دولت ۱۰ام، فقط در یک مقطع محدودی در ابتدای دولت ۱۱ام، شیب خط سبز تند بوده، که باعث هم شده خط سبز از خط خاکستری منحرف بشه. اما بجز اون مقطع، خط سبز در هر دو دولت ۱۱ام و ۱۰ام شیب یکسان داره. در واقع در طول همه دولتهای قبل از اونهم، شیب خط سبز تفاوت چندانی نداره.

ثابت بودن شیب خط سبز در طول همه دولتها، یعنی هیچ دولتی موفق نشده سرعت رشد نقدینگی رو تغییر بده. حتی قبل و بعد از تاسیس بانکهای خصوصی هم تغییر معنی داری در سرعت رشد نقدینگی نمی‌بینیم.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
آمریکا:

خط قرمز رنگ، نقدینگی آمریکاست. همینطور که معلومه، سرعت رشد نقدینگی در آمریکا هم در این چهل ساله ثابت بوده. منتها در حد ۱/۳۵٪ در فصل. یعنی کمی بیش از ۵٪ در سال. با توجه به رشد اقتصادی حدودا ۳٪ی آمریکا، تعجبی نداره که تورم آمریکا حدودا ۲٪ بوده.
(توجه کنید که نزدیکی خط سبز و قرمز در سمت راست نمودار معنی خاصی نمی‌ده چون واحد این دو منحنی متفاوته. مقیاس محور عمودی جوری انتخاب شده تا دو خط در سمت راست نزدیک باشند، لذا این نزدیکی معنی اقتصادی نداره.)


👈 تنها و تنها و تنها راه اجتناب از تورم و افزایش نرخ دلار و طلا در آینده، تغییر شیب خط سبز، و موازی کردن اون با خط قرمزه. هیچ راه دیگه‌ای نداره!