«تعرفه فولاد چه ربطی به ایران داره؟ خیلی ربط داره!» (بلومبرگ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷)

«تعرفه فولاد چه ربطی به ایران داره؟ خیلی ربط داره!» (بلومبرگ ۱۰ خرداد ۱۳۹۷)
منبع: https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-05-31/what-do-steel-tariffs-have-to-do-with-iran-plenty


آمریکا ۲۵٪ تعرفه بر واردات فولاد و ۱۰٪ تعرفه بر واردات آلومینیوم وضع کرد، بعد موقتا کشورهای اروپایی رو از پرداخت تعرفه مستثنا کرد، بعد تهدید کرد اونقدر تعرفه واردات خودرو رو افزایش بده تا بقول ترامپ، «دیگه نشه تو خیابونهای نیویورک حتی یک دونه بنز پیدا کرد». زمان اون مستثنی شدن موقت اروپاییها از پرداخت تعرفه هم رو به اتمامه.

بطور کلی، افزایش تعرفه واردات از اروپا به امریکا یک سیاست باخت-باخته، چون قیمت تموم شده برای مصرف کننده آمریکایی رو افزایش می‌ده، و درآمد صادرکننده اروپایی رو هم کاهش می‌ده.

پس چرا ترامپ این کار رو می‌کنه؟ دو کلمه: ناتو و ایران.

- وزیر خزانه‌داری امریکا بتازگی گفته که ترامپ میزان پرداخت هر کشور به ناتو رو در اعمال تعرفه لحاظ خواهد کرد؛ هر چقدر پرداخت به ناتو بیشتر، تعرفه هم کمتر.

- سفیر آمریکا در آلمان، در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز گفته که اگر در مقوله تحریم ایران، اروپاییها با آمریکا همکاری کنند، شاید ترامپ حاضر بشه اروپاییها رو از پرداخت تعرفه مستثنا کنه.

سیاستمداران از برلین تا بروکسل از استفاده سیاسی ترامپ از تعرفه سخت برآشفته‌ند، ولی شاید امکان مقابله هم نداشته باشند. از هر دو شاغل در آلمان، یکی مستقیم یا غیرمستقیم درگیر بخش صادراتی آلمانه.

از یک طرف رو در روی ترامپ ایستادن، سیاست محبوبی در آلمان و اروپا شده. اما از طرف دیگه، رشد اقتصادی و اشتغالزایی هم مهمه.

دشمن‌تراشی ترامپ در بلندمدت برای آمریکا هزینه خواهد داشت، اما ترامپ نگران بلندمدت نیست و شاید در کوتاه‌مدت بتونه با تهدید تعرفه‌ای، اروپا رو علیه ایران با خود همراه کنه.