🌎 آیا کانال مالی اروپا برای تهران نتیجه‌بخش خواهد بود؟.. ✍نویسنده: Behnam Taleblu

🌎 آیا کانال مالی اروپا برای تهران نتیجه‌بخش خواهد بود؟

✍نویسنده: Behnam Taleblu
🔹بنیاد دفاع از دموکراسی آمریکا
🔹ترجمه: محمدامین حضرتی
🔹@usanalysis

📌 نویسنده مقاله اصالتی ایرانی داشته و مطالعات گسترده‌ای در زمینه برنامه موشکی، وضعیت سیاسی حاکم بر ایران و وضع تحریم‌های مالی آمریکا داشته است. او یادداشتی برای بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) اقدام به بررسی تلاش‌های اتحادیه اروپا برای ایجاد ساز و کار ویژه مالی این اتحادیه پس از خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران و اعمال مجدد تحریم‌های اقتصادی بر ضد این کشور کرده است.

✅ نویسنده یادداشت در ابتدا این نکته را مورد تأکید قرار می‌دهد که دلیل اصلی به وجود آوردن این کارگروه مالی ویژه در ماه نوامبر توسط کشورهای اروپایی صرفاً حفظ توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران و جلوگیری از خروج این کشور از برجام است. با این وجود، کشورهای مختلف اروپایی به وضوح به این امر پی برده‌اند که میزبانی این کارگروه توسط هر یک از این کشورها می‌تواند آن‌ها را در معرض تحریم‌های ثانویه ایالات متحده قرار دهد. علاوه بر آن، این نکته نیز هم برای اروپایی‌ها و هم برای مقامات تهران روشن شده است که انجام مبادلات شفاف اقتصادی با استفاده از این ساز و کار مالی بسیار سخت‌تر از آن چیزی است که توسط دو طرف پیش‌بینی‌ می‌شد.

✅ در قسمت بعدی یادداشت، نویسنده پیشین واشینگتن پست به بحث میزبانی سیستم مالی ویژه اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران پرداخته و به شکل کلی معتقد است که کلیه تلاش‌های اتحادیه اروپا در ایجاد و عملیاتی ساختن این ساز و کار مالی بیش از آن که جنبه اقتصادی و در راستای بهره‌مندی هر چه بیشتر جمهوری اسلامی از منافع برجام باشد، دارای جنبه نمادین و سیاسی است. در حال حاضر، کشورهای اروپایی در یک دو راهی قرار گرفته‌اند که می‌بایست انتخابی صحیح را انجام دهند:

1⃣ حجم مبادلات وسیع با آمریکا و عدم امکان غفلت از آن
2⃣ امنیت اتحادیه که با از بین رفتن توافق هسته‌ای با ایران و آغاز مجدد برنامه هسته‌ای این کشور دچار تزلزل خواهد شد.

🎲 در این شرایط، سه مانع اصلی بر سر راه موفقیت ساز و کار مالی اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران وجود دارد:
1⃣ مقابله با تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران و در عوض وضع تحریم‌های آمریکا با هر کشوری که به همکاری با جمهوری اسلامی بپردازد.
2⃣ چالش‌های ایجاد این سیستم پرداخت مالی که عملاً عملکرد مناسبی نداشته و از تمامی مزایای سیستم‌های مالی ایالات متحده بی بهره است.
3⃣ عدم تمایل بانک‌ها و مؤسسات مختلف برای همکاری با ایران به دلیل ترس از تحریم‌های آمریکا ( اگر چه پس از وضع مجدد تحریم‌ها، بسیاری از شرکت‌ها و مؤسسات مالی از ایران خارج شده‌اند).

✅ کشور میزبان ساز و کار مالی اروپا
لوکزامبورگ نخستین کشوری است که برای میزبانی این گروه اقدام مالی توسط اتحادیه اروپا انتخاب شده است که از سوی این کشور مورد پذیرش قرار نگرفته است. به روشنی می‌توان دلیل این امر را دریافت که تحریم‌های ثانویه ایالات متحده دلیل ترس کشورها، شرکت‌ها و سازمان‌هایی است که به نحوی سعی در تسهیل انجام مبادلات تجاری جهان با ایران را دارند.

🔚 در نهایت نیز نویسنده بر این باور است که هر گونه اقدامی جهت ایجاد و یا میزبانی ساز و کار مالی اتحادیه اروپا برای تسهیل تجارت با ایران که منافع واشینگتن را به خطر انداخته و تأثیر تحریم‌های آمریکا بر جمهوری اسلامی را کاهش می‌دهد، می‌بایست به طور کامل رصد شده و تحت تحریم‌های ثانویه ایالات متحده قرار گیرد.
t.me/EsfandiarKhodaee
🔹لینک منبع در بنیاد دفاع از دموکراسی:
https://www.fdd.org/analysis/2018/11/19/eu-still-struggling-with-payment-system-to-bypass-iran-sanctions/