🌎 ترامپ برای اقتصاد ایران برنامه دارد.. 🎤 مصاحبه ایرنا با دکتر اسفندیار خدایی

🌎 ترامپ برای اقتصاد ایران برنامه دارد.. 🎤 مصاحبه ایرنا با دکتر اسفندیار خدایی

🌎 ترامپ برای اقتصاد ایران برنامه دارد

🎤 مصاحبه ایرنا با دکتر اسفندیار خدایی

🌿 دولت ترامپ در آخرین اقدام ضد ایرانی خود، سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی گنجانده‌است. در همين زمينه اسفندیار خدایی کارشناس مسائل آمريکا در گفتگو با خبرنگار سياسي ايرنا اظهار داشت: اين اقدام را بايد در چارچوب برنامه هاي ترامپ و حلقه ضد ايراني در اطراف وي– کساني مانند بولتون و پمپو – دانست و ادامه همان سياست گام به گام دولت ترامپ عليه ايران است و باید منتظر آن باشیم که در آينده نهادها و سازمان‌هاي ديگر جمهوري اسلامي ايران را در ليست گروه‌های تروريستی قرار دهد.

🌿 کارشناس مسائل آمريکا ماهيت اين اقدام دولت ترامپ را اقتصادي اعلام کرد و ادامه داد: آمريکا در حال حاضر در شرايطي نيست که بخواهد وارد درگيري نظامي شود، اين کشور وقتي وارد اقدام نظامي مي‌شود که بتواند آن را تمام کند، در غير اين صورت وارد نمی‌شود. با توجه به اوضاع افغانستان، عراق و حتي اسرائيل و حزب‌الله چنين اقدامي توسط ايالات متحده بعید است و عواقب نامشخصی دارد.

🌿 به گفته دکتر اسفندیار خدايي، يکي از اهداف حلقه ضد ايراني دولت آمريکا از گنجاندن سپاه در ليست گروه هاي تروريستي اين است که چنانچه ترامپ در انتخابات 2020 شکست خورد و دولتي دموکرات و حامي برجام به قدرت رسيد، نتواند به آساني روابط با ايران را بهبود بخشد و به برجام بازگردد. سيستم سیاسی حاکم بر آمريکا بر اين قاعده استوار است که براي برداشتن تحريم‌ها و يا خارج کردن يک گروه از ليست گروه هاي تروريستي، دولت آمريکا بايد بتواند تصميم خود را براي کنگره و افکار عمومي توجيه و قابل پذيرش کند و اين طبيعتاً مشروط به تغييرات اساسي در ايران است و چنان شرايطي کار را پيچيده‌تر مي‌سازد.

🌿 متعاقباً هدف ترامپ از خروج از برجام و تروريست خواندن سپاه، آن است که تصميم‌گيرندگان سياست خارجي ايران منتظر پايان دولت ترامپ نمانند و اگر قصد مذاکره دارند با ترامپ آغاز کنند و اين دستاورد ارزشمندي براي ترامپ در انتخابات باشد. علاوه بر اين در صورت مذاکره، هم بازگشت به برجام و هم خارج کردن سپاه از ليست گروههای تروريستي، کارت هايي براي دولت ترامپ در مذاکرات احتمالي آينده با ايران خواهد بود و طبيعتاً ايران هم نبايد با دست خالي به ميز مذاکره بازگردد و کارتی مثل خارج کردن نظاميان آمريکا از ليست تروريسم مي‌تواند ارزشمند باشد.

🎲 لابي صهیونیست به دنبال منافع آمريکا نيست

🌿 اين کارشناس مسائل بين‌الملل درباره اقدام لابي‌هاي صهيونيست در سیاستهای ضد ایرانی دولت ترامپ گفت: رفتار آمريکا در قبال ايران در چارچوب منافع اين کشور نمی‌گنجد. بلکه اين نوع اقدامات به دنبال تامين منافع و برنامه‌های گروه‌هاي خاص ضد ایران است. در واقع اختلاف منافع ملی ايران و آمريکا در آن حدي نيست که باعث تقابل تهران و واشنگتن شود. به ‌استثناء اختلافات در قضيه اسرائيل؛ و لابی صهیونیزم که تلاش مي‌کند اين درگيري را به نفع خود تمام کند - اما اين لابي هم آنقدر عاقل هست که بداند با اقدام نظامی امنيت خود اسرائيل هم به خطر مي‌افتد. اين تحليل در محافل صهيونيستي وجود دارد که چون تحریمهای اقتصادی عليه ايران به خوبي پيش مي رود ديگر دليلي ندارد که بخواهند براي خود دردسر ايجاد کرده و با اقدام نظامي کار را براي خود پیچیده کنند.

🌿 دکتر خدایی در پاسخ به این پرسش که چرا کنگره مخالفتي با تصميم ترامپ درباره سپاه نمی‌کند گفت: دفاع از ايران آن هم به صورت آشکار براي هرکدام از اعضای کنگره هزينه زيادي خواهد داشت. چنين اقدامي يعني درافتادن با لابي قدرتمند صهیونیست است. درحالیکه ضديت با ايران هزينه اي براي کسي ندارد بلکه آب و نان هم دارد.

🌿 اعضاي کنگره به ترامپ اعتماد ندارند اما نگرانی‌های مشترکی درباره ایران دارند و البته ضديت با ايران هزينه یا خطری براي آنها ندارد؛ بلکه دفاع از ايران است که هم براي اعضاي کنگره خطرناک و پرهزینه است. همینطور اقدام عليه ایران هزينه‌اي براي ترامپ ندارد و فشار جدی به دولت او وارد نمی‌کند. اما اگر همين قضيه در مورد ترکيه يا مالزي و عربستان مطرح شود، لابي‌هاي آنها فعال مي شود و این دولتها با ابزارهای اقتصادی بر دولت آمریکا فشار وارد می‌کنند.

🌿 تعداد بالاي طرح‌هايي که در کنگره و دولت آمريکا عليه جمهوري اسلامي ايران مطرح مي‌شود هم به همين علت است. ما نفوذي در داخل آمريکا نداريم. بعد از برجام، مقداري لابي رسانه‌ها و دوگانه شدن دموکراتها و جمهوري‌خواهان، مخالفين و موافقين برجام در آمريکا به وجود آمد. اما چون اين لابی ريشه اقتصادی ندارد و سازمان‌يافته هم نيست نفوذ ایران بر سیاست آمریکا بسيار کم است گر چه از لحاظ رسانه‌اي موافقين برجام و حقانيت مواضع جمهوري اسلامي تاثيرگذار است اما پشتوانه اقتصادي ندارد...

👈 متن کامل مصاحبه را در ایرنا بخوانید
http://www.irna.ir/fa/News/83284214