🌎چرا ۲۰۱۸ بهترین سال در تاریخ بشر بود (بخش اول).. ✍ نیکولاس کریستف. 🔹نیویورک تایمز

🌎چرا ۲۰۱۸ بهترین سال در تاریخ بشر بود (بخش اول)

✍ نیکولاس کریستف
🔹نیویورک تایمز

🌿 جهان دارد آنگونه که مردم جهان می پندارند، به دهان جهنم فرو می افتد. چه نیروهایی اول از همه ما را به دهان دوزخ فرو خواهند کشاند؟اقتصاد فروریخته، ذوب شدن یخ های قطبی یا ناآرامی و جنگ و کشتار و خونریزی؟ اما یک پادزهر می توان برای از بین بردن این غم و اندوه ارایه داد.

🌿 به اعتقاد من ۲۰۱۸ بهترین سال در تاریخ بشریت بوده است. در سال ۲۰۱۸: بطور میانگین در هر روز ۲۹۵ هزار نفر در کل کره زمین، برای اولین بار به برق دسترسی پیدا کردند. بطور میانگین در هر روز ۳۰۵ هزار نفر در کل کره زمین، برای اولین بار به آب آشامیدنی سالم دسترسی پیدا کردند. بطور میانگین در هر روز ۶۲۰ هزار نفر در کل کره زمین، برای اولین بار به شبکه اینترنت دسترسی پیدا کردند. اینها همه نتیجه تحقیقاتی است که ماکس روزر از اساتید دانشگاه آکسفورد انجام داده است و آن را در وب سایت خود موسوم به 'دنیای ما در مفروضات' منتشر ساخته است.

🌿 بشریت در هیچ دوره ای از تاریخ خود تا این اندازه باسواد نبوده است. تا این اندازه یک پشت گرمی برای محافظت از خود نداشته است. تا این اندازه طول عمر نداشته است. تا این اندازه از طرح های تنظیم خانواده بهره مند نبوده است. تا این اندازه اطمینان خاطر نداشته است که فرزندانش می توانند زنده بمانند. امروز آمار مرگ و میر کودکان در سطح جهان بشدت پایین آمده است. فقط ۴ درصد کودکان در سراسر جهان زیر سن ۵ سال فوت می کنند. البته همین آمار هم هولناک است اما در مقایسه با آمار سال ۱۹۶۰ میلادی که ۱۹ درصد بود و یا سال ۲۰۰۳ که ۷ درصد بود؛ آمار امیدوار کننده ای است. با این حجم پیشرفت های تحسین برانگیز بشر در سال ۲۰۱۸؛ سزاوار است بشر امروز خوش بین باشد تا نا امید.

🌿 اخباری که هیچگاه در هیچ تلویزیون و رسانه ای منتشر نمی شود این است که به عنوان نمونه ظرف ۴ ساعت گذشته تعداد ۱۵ هزار کودک در سراسر جهان از دنیا رفته اند. این آمار در سال های دهه ۱۹۹۰ بالغ بر ۳۰ هزار کودک در هر روز بود. پر واضح است که همه این موفقیت ها؛ تحت تاثیر ناکامی های امروز بشر قرار می گیرد. قصابی انسانها، عدم حاکمیت قانون، حکمرانی بد، همه تهدیدهایی هستند که همچنان بر سر بشر سایه می افکنند. اما مسئله این است که آمار تمام مظالم و تراژدی های بشر امروز؛ در دوره محاسبه یک ساله به صورت یک روز در میان استخراج می شود؛ اما آمار پیشرفتها و موفقیت های بشر به صورت روزانه. یکی از اهم وظایف روزنامه نگاری هم همین است.

🌿 خبرنگار؛ وظیفه اش اطلاع رسانی صحیح از وقایع جهان است. اما گویا به رغم پیشرفت فوق تصور وسائل ارتباطی، بشر امروز آنطور که باید و شاید در جریان اخبار و اطلاعات صحیح قرار نمی گیرد. امروز اکثر مردم دنیا تصورشان این است که فقر در کل دنیا رو به گسترش است و یا خوش بینانه اینکه اگر هم بدتر نشده باشد؛ رفع نشده است. اما واقعیت این نیست. جهان امروز بطور مشخص؛ شاهد کاهش سطح فقر است.تا دهه ۱۹۵۰، بشر در فقر مطلق زندگی می کرد. تعریف این وضعیت از منظر علم اقتصاد یعنی اینکه بشر تا آن تاریخ فوق، روزانه کمتر از ۲ دلار درآمد داشت. تا اوائل دهه ۱۹۸۰، به میزان ۴۴ درصد جمعیت جهان در فقر مطلق بسر می بردند. امروز کمتر از ۱۰ درصد جمعیت جهان در فقر مطلق زندگی می کنند، که تنظیم شده است برای تورم.۸۶ درصد تمام کودکان کره زمین علیه بیماری های دیفتری، کزاز و سیاه سرفه واکسینه شده اند.

🌿دنیای امروز آنقدرها هم که مردم جهان تصور می کنند، روبه ورطه زوال و نابودی نیست. مردم تصور می کنند که دنیا وحشتناک شده است. خشونت و خونریزی و نیز سرخوردگی انسانها بیداد می کند. همه این رذیلت ها در جهان هست، اما آنقدر شدید نیست که انسان امروز از آن وحشتزده باشد.

🌿 سال گذشته؛ جهان شاهد فجایع تکان دهنده ای بود. قتل عام مردم قوم 'روهینگیا' در میانمار، قحطی و گرسنگی در یمن، خشکسالی ناشی از تغییرات جوی در بنگلادش، بحران پناهجویان و ازدواج کودکان در آمریکا، و بدترین فقر جهان در جمهوری آفریقای مرکزی. تمام این فجایع دردآور؛ یک حساسیت فوری جامعه جهانی را برای رفع و رجوع کردن آن می طلبد. اما در کنار همه این مصیبت ها؛ دنیا شاهد یک پیشرفت خیره کننده در سه کشور بود، سه کشوری که حکومت های خودکامه مطلقه خود را و حکمرانی های ضعیف حاکمان خود را برانداختند و دمکراسی هایی دلپذیر را جایگزین آنها ساختند. این سه کشور عبارتند از: ارمنستان، اتیوپی و مالزی.

👇ادامه مطلب در بخش بعدی👇