🌎 ظریف، خادم یا خائن؟.. ✍ علی نظری. 🔹روزنامه مستقل

🌎 ظریف، خادم یا خائن؟

✍ علی نظری
🔹روزنامه مستقل
🔹@alinazari43

🌿روزی در مجلس ششم در اتاق کار پردازی هیئت رئیسه با احمد بورقانی مشغول گپ و گفت درباره روند سیاست خارجی جمهوری اسلامی بودم. مرحوم بورقانی چون در دهه هفتاد، چهارسال بعنوان خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در نیویورک اقامت داشت، بخوبی بر زیر و بم سیاست خارجی و بویڑه بر موانع مناسبات دیپلماتیک ایران با آمریکا واقف بود.

🌿از احمد بورقانی پرسیدم اگر روزی رییس جمهور شوی چه کسی را بعنوان وزیر خارجه برمی گزینی؟
بدون مکث گفت:هیچ کس شایسته تر از جواد نیست.
▫️پرسیدم: کدام جواد؟
▫️در حالیکه سیگاری برلب داشت پس از پکی طولانی و در حالی که دود سیگار مانند هاله ای صورتش را پوشانده بود با لبخندی معنادار گفت:«جواد ظریف» گفتم خب به چه دلیلی؟
▫️با آن لحن صمیمی و قاطع با نشان دادن دو انگشت دستش به عنوان عدد ۲ تاکید کرد به دو دلیل:

1-ظریف در تاریخ جمهوری اسلامی تنها وزیرخارجه جمهوری اسلامی است که تحصیلکرده روابط بین الملل و متخصص این رشته است.

🌿با نگاهی گذرا به سوابق تحصیلی ده وزیران خارجه جمهوری اسلامی نظیر آقایان کریم سنجابی، ابراهیم یزدی، قطب زاده، بنی صدر، شهید رجایی (نخست وزیر باحفظ سمت وزیر خارجه در طی دوماه نخست کابینه)، میرحسن موسوی، ولایتی، کمال خرازی، متکی و صالحی در می یابیم که ظریف تنها وزیر خارجه در چهار دهه گذشته است که تحصیلاتش در حوزه روابط بین الملل بوده است.

2- دومین دلیل را بورقانی این گوته اقامه کرد:جواد در انجام ماموریت های محوله سرسخت و مصمم است.کاری را اگر به او بسپاریم محال است از عهده اش برنیاید و شخصیتی امید آفرین که با مقوله یاس و نومیدی در کار بیگانه است.

🌿این دیپلمات کارکشته و کاربلد در دوره ریاست جمهوری احمدی نڑاد از نیورک فرا خوانده شد و در اتاقکی کوچک در ساختمان مرکز مطالعات وزارت خارجه واقع در خیابان شهید آقایی در تبعید به سر برد.
با روی کارآمدن دولت یازدهم به عنوان یازدهمین وزیر خارجه جمهوری اسلامی برگزیده شد.

🌿این دیپلمات توانمند ایرانی برای جامعه ما بعنوان نماد اعتدال و عقلانیت شناخته شده است.مذاکرات هسته ای را در سخت‌ترین موقعیت استارت زد و سرانجام در تیرماه 1394 قراداد 150 صفحه ای برجام رابا شش قدرت جهانی امضا کرد.

🌿متعاقب این اقدام ستودنی و ماندگار از سه محور واشنگتن، تل آویو و تهران مورد هجوم و بمباران فحاشی و تخریب بی سابقه قرار گرفت.
با امضای برجام ایران از فصل 7 شورای امنیت خارج شد. اگرچه قبل از ایران کشورهایی چون لیبی و عراق که در شورای امنیت سازمان ملل متحد فصل هفتی شده بودند، با سرنگونی صدام و قذافی سرنگون شدند!

🌿 براندازان سرشناس ایران در خارج از کشور با دلواپسان وطنی علیه ظریف متحد شدند.کیهان در ده‌ها یادداشت بارها خاطر نشان کرد که در برجام کلاه گشادی بر سر جمهوری اسلامی رفته است.

🌿در سال 2016 ترامپ به قدرت رسید و با صدایی بلند به مردم امریکا و جهانیان اعلام کرد که برجام خفت بارترین قرار دادی است که امریکا در طول تاریخ امضا کرده و جمهوری اسلامی از پرتو این قرارداد برنده بلامنازعه توافق هسته ای شده است و در 18اردیبهشت 1397 از برجام خارج شد.

🌿هوشمندی ظریف بعنوان سیاست ورزی حاذق حتی بعداز خروج امریکا از برجام نمود پیدا کرد و با توسل به دیپلماسی خلاقانه، آمریکا را در گوشه رینگ منزوی نمود و در نتیجه این سیاست اصولی کشور، اروپا یکپارچه در برابر تمامیت خواهی ترامپ ایستاد و بلوک شرق هم علیه برجام ستیزی امریکا موضعی قاطع اتخاذ کرد. فضای منفی در شورای امنیت علیه سیاست یک جانبه گرایی رییس جمهور امریکا امروز بیش از هر زمان دیگر مرهون توانمندی وزارت امور خارجه است.

🌿با این همه موفقیت‌های قابل ذکر اما دلواپسان وطنی در مجلس و رسانه های خویش، همچنان پروڑه ظریف ستیزی را در پیش گرفته اند و افرادی مانند کریمی قدوسی وزیر خارجه و تیم مذاکره کننده را خائن قلمداد میکنند.

🌿هر ایرانی منصف که کارنامه شش ساله اقدامات وزیر خارجه را در دولت های یازدهم و دوازدهم مرور کند، بدون شک ظریف را خادمی مخلص می‌داند.

🌿ظریف از سنخ سیاست‌ورزان بزرگ این کشور است که کارنامه اش در تاریخ سیاسی ایران قابل دفاع و غیر قابل انکار است. ظریف را آمیزه ای از هوشمندی و فرهیختگی دو شخصیت برجسته و تاریخ سازی چون «قوام السلطنه و محمد علی فروغی» در سپهر سیاسی ایران می دانم.

🌿در برهه کنونی که درمصاف جنگ اقتصادی با واشنگتن قرار گرفته ایم. منافع ملی می طلبد که با حمایت از وزیر خارجه به خنثی سازی نیرنگ های جنگ افروزان کاخ سفید نظیر جولیانی و جان بولتون بپردازیم. در خاتمه، هدف از این نوشته، صرفا بخاطر حملات سازمان یافته افراطیونی است که این روزها به نحو سازمان یافته علیه ظریف در داخل رو به گسترش است.

👈مطالعات آمریکا
t.me/EsfandiarKhodaee