🌎 پیامدهای بین‌المللی دکترین خروج ترامپ. (بخش دوم).. ✍ حسین امیری

🌎 پیامدهای بین‌المللی دکترین خروج ترامپ
(بخش دوم)

✍ حسین امیری
🔹خبرگزاری تسنیم

🌿مباحث مطرح شده در این زمینه موجب شد که سال گذشته میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق درباره احتمال خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد اظهار نظر کند.

🌿گورباچف آمریکا را تهدید کرد که اگر از این معاهده خارج شود، روسیه موشک‌هایی در مرزهای خود و اروپا مستقر خواهد کرد. وی گفت: اگر آمریکا زرادخانه‌های موشکی خود را که به خاطر پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد از سال 1988 بسته شده‌اند، دوباره راه‌اندازی کند، این اقدام نتایج بدی خواهد داشت.

🌿یکی دیگر از برنامه های دولت ترامپ خارج کردن آمریکا از پیمان منع تولید و آزمایش موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF-treaty) است. این معاهده در سال 1987، توسط رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی امضا شد. این پیمان سبب شد تا سایت های هسته ای دو کشور به مدت 10 سال مورد بازرسی قرار گیرند و بیش از 2 هزار موشک هسته ای میان برد نابود شوند.

🌿گورباچف همچنین در واکنش به این موضوع، ترامپ را به دلیل اتخاذ چنین تصمیمی یک فرد فاقد درایت و «کم عقل» توصیف و تاکید کرد: «به هیچ وجه نباید توافقنامه های قدیمی خلع سلاح از اعتبار بیافتد. این یک اشتباه بزرگ است. آیا فهمیدن این نکته که پس زدن این توافق ها از کم درایتی ناشی می شود، دشوار است؟»

🌿ترامپ همچنین در مفاد قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) با کانادا و مکزیک بازنگری کرد. این قرارداد از 22 سال پیش اجرایی شده بود.

🌿ترامپ همچنان در زمینه لغو معاهدات بین المللی یکه تازی می کند. وی انتقادات بسیاری نیز نسبت به معاهدات دیگر از جمله سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مطرح کرده است. به همین دلیل شخصیت‌های اروپایی و موافقان و مخالفان وی در خاک آمریکا از عبارت «تعلیق در نظام‌بین‌الملل» استفاده کرده اند؛ چراکه هر از چندگاهی شاهد هستیم که یک توافق بین‌المللی از سوی ترامپ و با هدایت مشاوران وی به حاشیه رانده می‌شود.

👈مطالعات آمریکا
t.me/EsfandiarKhodaee