🌎 چالشهای برنی سندرز در انتخابات ۲۰۲۰.. ✍ امیرعلی ابوالفتح

🌎 چالشهای برنی سندرز در انتخابات 2020

✍ امیرعلی ابوالفتح
🔹@abolfathusastudy

🌿 سرانجام مرد انقلابی سوسیال دموکرات امریکا پا به میدان گذاشت تا برای دومین بار، شانس خود را برای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری ایالات متحده امتحان کند . برنی سندرز که سه سال پیش بازنده بزرگ در رقابت های درون حزبی دموکرات ها بود ، بار دیگر از این حزب نامزد شده است تا در صورت عبور از سد رقابت های مقدماتی ، به مصاف تجسم زنده "محافظه کاری تهاجمی " امریکا برود ؛ مردی به نام دونالد ترامپ.

🌿 با این حال پیش از این که انتخابات ریاست جمهوری 2020 به جدال دو غول سوسیال دموکرات – برنی سندرز – و محافظه کار تهاجمی – دونالد ترامپ – تبدیل شود ، مدافع " انقلاب اجتماعی در امریکا " باید بر چالش های بزرگی غلبه کند:

1⃣ سن : برنی سندرز در حال حاضر 77 سال سن دارد و اگر در انتخابات 2020 به پیروزی برسد ، در روز 20 ژانویه 2021 ، نخستین روز آغاز ریاست جمهوری ، 79 سال و 4 ماه و 12 روز سن خواهد داشت و نام وی به عنوان مسن ترین فرد نشسته بر کرسی ریاست جمهوری ( به استثنای سن رونالد ریگان در هنگام آغاز دوره دوم ریاست جمهوری ) به ثبت خواهد رسید . جلب اعتماد عمومی ، بویژه نسل جوان به فردی با چنین سن بالایی ، چالش درخور توجهی خواهد بود .

2⃣ سران حزب : برنی سندرز یک بار با فعالیت های پشت پرده سران حزب دموکرات و حمایت آنان از هیلاری کلینتون ، از راهیابی به مرحله نهایی انتخابات ریاست جمهوری در سال 2016 باز ماند . گرچه این بار برخلاف سال 2016 از سایه خانواده با نفوذ کلینتون ها بر رقابت های درون حزبی خبری نیست ، با این حال ، ورود احتمالی جو بایدن به جمع نامزدها ، امکان بسیج نیروهای سیاسی و مالی حامی دو رییس جمهوری پیشین یعنی بیل کلینتون و باراک اوباما را به نفع معاون سابق ریاست جمهوری – بایدن – را فراهم می کند چه بسا بار دیگر ، سندرز از راهیابی به مرحله پایانی انتخابات ریاست جمهوری بازبماند .

3⃣ تنوع ترقی خواهان : اگر در رقابت های درون حزبی دموکرات ها در سال 2016 ، سندرز تنها نامزد جناح ترقی خواهان حزب دمکرات بود که با هیلاری کلینتون ، سمبل جناح میانه رو و تشکیلاتی حزب رقابت می کرد ، در حال حاضر افرادی همچون الیزابت وارن ، کامالا هریس و کریستین جیلیبرند می توانند هرکدام ، حامیان جناح ترقی خواه را به سوی خود جلب کنند . از این رو سندرز 2020 تک ستاره ترقی خواهان حزبی و تحول خواهان اجتماعی نخواهد بود .

4⃣ قیام محافظه‌کاری : راهیابی احتمالی سندرز ، مردی که بدون هراس از فضای سوسیالیسم هراسی تاریخی در امریکا ، خود را " سوسیال دموکرات " می خواند و در پی " انقلاب اجتماعی در امریکا " است ، به دور نهایی رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ، به قیام محافظه کاران وحشت زده از حاکمیت سوسیالیسم در مهد کاپیتالیسم خواهد انجامید و چه بسا حمایت های بیشتر را برای دونالد ترامپ رقم بزند . مگر این که به همان اندازه که دست راستی در راه انداختن جنبش اجتماعی محافظه کارانه موفق بوده اند ، دست چپی ها نیز بتوانند با شکستن قالب های مرسوم سیاست در امریکا ، جنبش اجتماعی ترقی خواهای را بر پایه عدالت خواهی و برابر طلبی شکل دهند ؛ همان موضوعی که سندرز در روز نخست اعلام کاندیداتوری ، وعده آن را داده است .

🌿 به هر حال ، بر خلاف برخی پیش‌بینی‌ها ، راه پیش روی برنی سندرز برای تبدیل شدن به نخستین رییس جمهور "سوسیال دموکرات " و در عین حال یهودی امریکا ، ساده تر از سال 2016 نخواهد بود.
t.me/EsfandiarKhodaee