‍ فرصت سرمایه گذاری نوزدهم. طرح پرورش کفشدوزک

‍ فرصت سرمایه گذاری نوزدهم
طرح پرورش کفشدوزک

شاید شما هم باور نکنید اما این حقیقتی است که کشت ارگانیک به جوامع امروزی ارزانی داشته و یکی از الزامات ادامه این نوع کشت، وابسته به پرورش همین کفش‌دوزک‌هاست. کفش‌دوزک‌ها در دنیا بیش از 2هزار گونه دارند که تنها یکی از آنها برای پرورش و تولید انبوه مناسب است. گونه «کریپتولموس» برای این کار بهترین گزینه است. احتمالا برای برخی از مخاطبان این سوال پیش می‌آید که پرورش کفش‌دوزک چه ربطی به تولید محصول ارگانیک دارد؟ حال برویم سراغ فضای مورد نیاز برای پرورش. شما حداقل به دو اتاق سه در چهار احتیاج دارید که فاصله‌ای 20متری با هم داشته باشند، البته قیمت جا نسبت به هر منطقه در کشور متفاوت است در این میان باید یک نکته خیلی اساسی را مدنظر داشته باشید و آن هم پوشاندن تمام منفذها و سوراخ‌های در و دیوار است، زیرا این حشره تقریبا ریز است و می‌تواند به راحتی از اتاق فرار کند. سرامیک کردن کف بسیار مهم است و اگر دیوارها را هم بتوان سرامیک کرد، اطمینان شما دوچندان می‌شود. اکنون قیمت سرامیک در بازار از متری 7هزارتومان به بالاست. مطمئنا شما که به فکر ایجاد فضای لوکس برای کفش‌دوزک‌ها نیستید! پس از ارزان‌ترین نوع آن استفاده کنید. برای نصب سرامیک هم متری 9 تا 10هزارتومان باید بپردازید. قفسه‌بندی سه دیوار در هر اتاق لازم است. شما می‌توانید از قفسه‌های دست دوم آهنی استفاده کنید و این کار هزینه زیادی نخواهد برد، اما اگر بخواهید قفسه نو تهیه کنید، برای قفسه پنج طبقه روی سه دیوار در هر اتاق باید حدود یک میلیون و 100هزارتومان پول بپردازید. به گفته فعالان این حوزه، نگهداری کدو بهتر و به صرفه‌تر از سیب‌زمینی است، زیرا به طور طبیعی قیمت سیب‌زمینی افزایش یافته است و این شم اقتصادی و شیوه صحیح مدیریت را می‌طلبد که به سراغ کدام یک از این دو بروید. کارشناسان می‌گویند در فصول گرم سال، چون پرورش راحت‌تر است، تعداد رقبا زیاد می‌شود، اما هنگام سرما بهترین فرصت برای پرورش جمعیت مادری است، به طوری که در اواخر زمستان یعنی ماه‌های بهمن و اسفند ممکن است قیمت هر کفش‌دوزک به 200 تا 300تومان هم برسد. ناگفته نماند که در عین حال، به خاطر حفظ گرمایش محیط و میزان بالای تهدیدها هزینه تولید در زمستان بالاست. البته می‌توان این حشره را به کشورهای همسایه نیز صادر کرد که به طور میانگین هر عدد به قیمت نیم دلار به فروش می‌رود.
حال فرض کنید یکی از کشاورزان پنبه کار برای خرید کفش‌دوزک به شما مراجعه می‌کند. به طور معمول، در هر هکتار زمین ۱۰۰ هزار بوته پنبه وجود دارد. مهم‌ترین آفت پنبه هم شته است و هر بوته آلوده برای پاک‌سازی به 3 تا 4 کفش‌دوزک نیاز دارد. اگر تنها 8هزار بوته به شته آلوده باشد به حدود 32هزار حشره نیاز است. حال در صورتی که هر کفش‌دوزک را به قیمت 50تومان بفروشید، یک میلیون و 600هزارتومان درآمد شماست.
البته در اینجا از گیاه پنبه نام برده شد در حالیکه کفشدوزک ها برای مقابله با آفات طیف وسیعی از گیاهان و درخت ها مفید هستند و می توان در مبارزات بیولوژیکی مورد استفاده قرار بگیرد .


به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید
t.me/eghtesadegolestan